İstanbul'un çilesi bitmiyor: Şimdi de metrobüs duraklarındaki asansörler kullanılamıyor!

İstanbul’da yer alan bazı metrobüs duraklarında asansörlerin çalışmadığı görüldü. Çalışmayan bu asansörler, engelli, yaşlı, hasta, ve bebekli yolcuların mağduriyet yaşayarak zorluk çekmelerine sebep oluyor.

16.04.2022-11:36 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-12:25) İstanbul'un çilesi bitmiyor: Şimdi de metrobüs duraklarındaki asansörler kullanılamıyor!

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan Beylikdüzü ile Anadolu Yakası’ndaki Söğütlüçeşme güzergahları arasında yolculuk yapan metrobüs hattına bazı duraklarda problemler yaşandığı görüldü. Buna göre metrobüs duraklarının bazılarında asansörler çalışmıyor ve yolcuların zorluk yaşamasına sebep oluyor.

İstanbul'un çilesi bitmiyor: Şimdi de metrobüs duraklarındaki asansörler kullanılamıyor!

Buna bir örnek olarak metrobüs seferlerinin yapıldığı ve oldukça yoğun olarak kullanılan Avcılar durağında asılmış olan "asansör yenileniyor" yazısıyla neredeyse 1 ay boyunca sürecek çalışma sebebiyle asansörlerin engelli vatandaşlar tarafından kullanılamayacağı ve kapalı olduğu aktarıldı. 

Birçok vatandaş zorlanıyor

Yolculuk yapmak için durağa gelen bebek arabalı, yaşlı, engelli, tekerlekli sandalyeli ve yaşlı vatandaşların metrobüse binmek için herhangi bir asansör kullanamadıkları bu sebeple güçlük yaşadıkları belirtildi. 

Aynı metrobüs durağında üst geçitte yer alan asansörün çalışmaması sebebiyle bebek arabasındaki çocuğunu eşiyle beraber tutarak merdivenlerden aşağı indirmek zorunda kalan Hakan Dokumacı, asansörlerin kullanılamamasına tepkisini dile getirdi.

İstanbul'un çilesi bitmiyor: Şimdi de metrobüs duraklarındaki asansörler kullanılamıyor!

Yolun karşı tarafına geçerken zorluk yaşadıklarını aktaran Dokumacı, "Haliyle bebek arabasını taşımak zorunda kalıyoruz. Yine bir şekilde idamemizi yapıyoruz ama yaşlı, engelli insanlar var. Bunlar ne şekilde hareket edecek bilmiyoruz. Umarım yetkililer en kısa zamanda elinden geleni yapar." şeklinde konuştu.

Ayağında bir hastalık olan ve tedavi gören bu nedenle de korkuluklara tutunarak yürümek durumunda kalan bir diğer yolcu Aynur Aydın ise önceden asansör vasıtasıyla herhangi bir problem yaşamadığını ancak şu an kapalı olduğunu söyleyerek, "Asansör şimdi bakımda. Tabii ki çok daha eksikleri varsa tamamlanacak, en azından temizliği belki yapılır. Sürekli kullanılan bir asansör." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal