İstanbul'daki Saraylar

İstanbul gezi rehberleri tarafından saray seyahatlerine yer verilir. İstanbul’daki saraylar hangileri öğrenmeniz ve geziler neticesinde değerlendirmeniz uzun sürmez.

22.07.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-17:50) İstanbul'daki Saraylar

Tarihi mimariyi her daim yaşatan İstanbul, yerli ve yabancı turistlerin uğrak adresi haline gelmiştir. Halen görmeyenler İstanbul’daki saraylar için araştırmaya geçiyor ve bulundukları yerleri öğrenerek geziler düzenliyor. Örneğin bunların başında gelenler:

Beşiktaş’ta bulunan Çırağan Sarayı görülmesi gereken yerler arasında.

Yine Beşiktaş’a konumlanan Dolmabahçe Sarayı olmazsa olmazlardan bir tanesi.

Fatih’teki Topkapı Sarayı da öne çıkmakta.

Sarayları merak edenlere öncelikle bu mimari yapılar eşlik edecektir. Tarihi dokusu ile öne çıkmayı başaran yapılar, yüzyıllar öncesinden beri ayakta. Hal böyle olunca Osmanlı’dan Bizans’a çeşitli tarihi dokuları keşfetmeniz ve büyülenmeniz mümkün olacaktır.

İstanbul’da Gidilmesi Gereken Saraylar

İstanbul gezi rehberleri tarafından saray seyahatlerine yer verilir. İstanbul’daki saraylar hangileri öğrenmeniz ve geziler neticesinde değerlendirmeniz uzun sürmez. Örneğin yukarıda sıraladıklarımız bunlar arasında başı çeker ve her sene binlerce turisti ağırlar.

Takiben Beşiktaş sınırları içerisinde bulunan Yıldız Sarayı mevcut. Mihrişah Sultan adına inşa edilen saray, 1807 yılında tamamlanmıştır. Beraberinde gelen Beylerbeyi Sarayı ise:

Üsküdar’da bulunan görkemli saraylardan bir tanesi.

İnşasına 1861 yılında yer verilmiştir.

Boğaz manzaralı olan saray, mermer işçiliğini gözler önüne sermekte.

Yine Üsküdar Sultan Sarayı da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. 1858 yılında inşa edilen sarayın, Adile Sultan’a hediye edildiği bilinir. Şimdilerde son derece görkemli bir görünüm sergileyen saray, çeşitli organizasyonlar için temin edilebiliyor.

İstanbul’da Bulunan Tarihi Saraylar

İstanbul’daki saraylar saymakla bitmiyor. Tarihin merkezi konumunda olan İstanbul, görkemli yapıları ile turistleri karşılamaya devam ediyor. Örnek vermek gerekirse 1871 yılında inşa edilen Malta Köşkü bunlar arasında yer alır. Çadır Köşkü şeklinde de anılır.

Tüm bu tarihi yapıların sadece turistik seyahatlere uygun olmadığını belirtmek gerek. Konser gibi çeşitli organizasyonlara dair büyük talep gördükleri bilinir. Hatta sadece İstanbul’dakiler değil diğer şehirlerde bulunan tarihi yapılar da organizasyonlara dair sıklıkla tercih edilir. Mesela İzmir’de yer alan köşkler bunlara örnek gösterilebilir.

İstanbul’daki Kasırlar

Sadece saraylar değil tarihi kasırlar da turistlerin meraklı bakışlarına maruz kalmakta. Yine sarayları takiben kasırları da ele almak faydalı olacaktır. Örneğin Hidiv Kasrı:

1907 yılında inşa edilmiştir.

Baş Vezir olan Abbas Hilmi Paşa tarafından ele alınmıştır.

Beykoz sınırları içerisinde bulunuyor.

Hemen arkasından yine Beykoz’da bulunan Küçüksu Kasrı da göz önünde bulundurulabilir. Osmanlı zamanının has bahçesi olarak bilinene bu kasır, IV Murat döneminde inşa edilmiştir. Diğerleri:

Beşiktaş’ta bulunan Ihlamur Kasrı ziyaret edilebilir.

Beyoğlu sınırları içerisinde yer alan Aynalıkavak Kasrı öne çıkmıştır.

Maslak Kasrı da yine gidip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Sarıyer sınırları içerisinde bulunan kasır, 1800’lü yıllarda inşa edilmiştir. Hatta Sultan II. Mahmut’un uğrak adresi olarak bilinir. Dinlenme yeri olarak temin edilen kasrı, ahşap mimariyi gözler önüne sermekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal