İstanbul'da yaşayan ve etkilenen herkese bu yardım nakit olarak verilecek! İşte yardım için yapılması gerekenler

İstanbul’da dün gece bastıran sağanak yağış, vatandaşları zor durumda bıraktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yağışlardan kötü anlamda etkilenen vatandaşlara nakit yardımı yapılacağını açıkladı. İstanbul'da yaşayan ve etkilenen herkese bu yardım nakit olarak verilecek. İşte yardım için yapılması gerekenler...

16.07.2022-13:36 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-13:36)

İstanbul’da dün başlayan sağanak yağmur bazı ilçelerde daha etkili olarak su baskınlarının yaşanmasına sebep oldu. Su baskınlardan en çok zarar gören illerden birisi olan Esenyurt’ta derenin taşması sonucunda pek ev ve iş yerini su bastı. Haramidere’nin taşması sebebiyle Pınar ve Yeşilkent mahalleleri su baskınlarından en çok etkilenen yerler oldular. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yağışlardan kötü anlamda etkilenen vatandaşlara nakit yardımı yapılacağını açıkladı. İstanbul'da yaşayan ve etkilenen herkese bu yardım nakit olarak verilecek. Yardım için yapılması gerekenleri öğrenmek isteyenler ise internete yöneldi. 

Su baskınlarından etkilenenlere nakit yardımı yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, su baskınlarından etkilenen Esenyurt’ta bazı incelemeler yaptı. 

Esenyurt su baskını

Yaşanan zararlarla ilgili açıklamalar yapan Soylu, ‘’Bu gece sabaha kadar birkaç kez yoğun ve şiddetli bir yağmur yağdı. Biz de hem vali yardımcılarımız, AFAD Başkanımız, kaymakamımız ve il afet müdürümüz burada bir çalışma ortaya koydular. Büyükşehir Belediyesiyle birlikte de bir değerlendirme yaptık. Onlar da su basan yerlerle alakalı boşaltmaları yapıyorlar.Yani bundan sonra nasıl bir adım atılması gerekir ve hızlı ve çabuk süratli adımlar ne şekilde olması gerekli vatandaşlarımızı dinledik. Hem meselenin hikayesini de hep beraber değerlendirme fırsatına sahip olduk. Bir daha burada su basmamasını teminen neler yapılabilir bu konuda bir karşılıklı çalışma da yapılacak ve yapılanlar var, yapılanları değerlendirdik. Ayrıca evleri ve işyerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta 5'er bin liralık evlerine su basanlara, iş yerleri su basanlara da 10'ar bin liralık bugün itibariyle bir banka şubesi açtırdık. Hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek. Allah'a hamd olsun bir can kaybımız yok önemli olan o. Bir anda yoğun bir yağmurla karşı karşıya kalındı. Burada yapılması gereken işler var, onu da büyükşehir belediyesi ile değerlendirildi ve zannediyorum yakın bir zamanda yapılıp sona erecek. Geçmiş olsun arkadaşlar hasar tespitlerini bu gece yarısına kadar yapıp bitirecekler ve vatandaşımızın burada karşı karşıya kalmış olduğu bu mağduriyette, en azından maddi mağduriyet, tabii mübarek bayram günü karşı karşıya kaldığı diğer mağduriyetimaalesef çözemeyiz ama maddi mağduriyeti çözebilmek için gerekli yardımlar destekler ortaya konulacak, geçmiş olsun"  sözlerini kullandı.

Beykoz’da bir eve yıldırım düştü

Tıpkı Esenyurt gibi Beykoz’da da sağanak yağış sebebiyle yollar ve caddeler sular altında kaldı. Alınan bilgilere göre Yalı Mahallesi Meydan Sokak’ta bulunan bir eve yıldırım isabet etti. Olayın ihbar edilmesi üzerine hemen harekete geçen sağlık, polis ve itfaiye ekipleri gerekli müdahaleleri yaptı. İtfaiye yıldırım düşen evdeki yangını söndürürken sağlık ekipleri ise yaralanan vatandaşları hastaneye götürdü. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal