İstanbul'da Akıl Almaz Olay: Hastanede Ölü Doğan Bebek Kayboldu!

İstanbul'da bulunan bir hastanede yeni doğum yapan 27 yaşındaki annenin bebeğinin, anne karnında öldüğü belirlendi. Ölü bebeği doğuran genç kadın, ertesi gün evladının cansız bedenini defnetmek istediğinde ise hastane bebeği bulamadı.

20.02.2022-12:41 - (Son Güncelleme: 20.02.2022-12:41) İstanbul'da Akıl Almaz Olay: Hastanede Ölü Doğan Bebek Kayboldu!

27 yaşındaki Muhammed Ali Slim ve 23 yaşındaki Jana Kouzi Slim çifti, geçtiğimiz yıl İstanbul'a geldi. 6,5 aylık hamile olan genç kadın, 20 Temmuz günü rahatsızlandı. Jana, İstanbul'da bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Bebeğin normalden daha az geliştiği ve küçük olduğu belirlenirken, genç kadının yaşadığı doğum sancısı arttı. Doğuma alınan genç kadının bebeği iddiaya göre anne rahminde ölmüş ve bu nedenle ölü doğmuştu. 

CANSIZ BEDENİNİ ALAMADI

Ertesi gün, hastaneden taburcu edilen kadın, bebeğinin cansız bedenini almak istedi. Morga yönlendiren Muhammed, saatler süren bekleyişe rağmen çocuğunun cansız bedenini alamadı. 


BEBEK HASTANEDE KAYBOLDU

Yapılan araştırmada, doğumhanedeki görevli ebe Büşra K.'nin, ölü doğan bebeği gerekli hazırlama işlemleri ardından morga teslim etmesi gerekirken bu işlemi yapmadan doğumhaneden ayrıldığı ve ölü bebeği morga teslim etmediği belirlendi. 

Slim çifti, bebeklerinin cansız bedenine ulaşamayınca olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusuna bulundu. Çift, bebeklerinin cansız bedenini hastanede kaybeden görevlilerden şikayetçi oldu. 

PATOLOJİ BİRİMİ SORUMLU DEDİ 

Savcılık olayla ilgili doğuma giren tüm görevli personelin ifadelerini aldı. İfadelerde, ölü doğan bebeğin morga teslim işlemlerinin ebe tarafından yapılması gerektiğini ve suçsuz olduklarını ifade etti. 

Savcılık, ebe Büşra'nın ifadesine başvurdu. Büşra K. ise: "Ölü doğumlardan sonra bebeklerin bu işlemleri için İşçi kadrosunda Patoloji biriminde görevli başka bir temizlik personeli bulunmaktadır." ifadelerinde bulunarak kendisini savundu. 

DAVA AÇILDI 

Savcılık yürütülen soruşturmada hastane yetkililerinin var olan ihmalde ebenin kusurlu olduğuna dair rapor verildi. İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün inceleme izni sonrası ebe hakkında dava açıldı. 

İddianamede, ölü bebeklerle ilgili kuralının gereklerini yapmakta ihmal göstermesi sonucu Jada Slim'in dünyaya getirdiği ölü ceninin kaybına sebebiyet vererek çiftin manevi olarak zarar görmesine sebebiyet verdiği anlatıldı. 

'Görevi kötüye kullanmak' suçundan hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istenen ebe, Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal