İsrail'de kaos çıktı: Savaş kabinesi Mossad'ın önerisini geri çevirdi

Rehine takasının tekrar başlamasına ilişkin yürütülen faaliyetler işgalci İsrail'de derin bir krize sebep oldu. Çıkan iddialara göre Mossad Başkanı David Barnea'nın teklifi, İsrail'deki savaş kabinesi tarafından geri çevrildi. İşte detaylar...

14.12.2023-12:09 - (Son Güncelleme: 14.12.2023-17:55) İsrail'de kaos çıktı: Savaş kabinesi Mossad'ın önerisini geri çevirdi

7 Ekim’de başlayan İsrail- Filistin savaşı verilen “insani ara” sonrası sürüyor. İsrail kadın, çocuk demeden işgalci tutumu ile insanların canına kıymayı sürdürüyor. Öte yandan İsrail’in içinde bazı çatlaklar da meydana geldi. İsrail medyası, savaş kabinesinin, Hamas ile esir takası anlaşması için Mossad şefini Katar'a göndermeyi reddettiği ve Hamas'tan sinyal bekleyecekleri bilgisini paylaştı.

Katar’a gönderilmeyecek

Kanal 13 televizyonunun haberinde, savaş kabinesinin, yeni bir esir takası anlaşmasına ilişkin görüşmelere dair yürütülen çabalar konusunda iç anlaşmazlıklar yaşadığı belirtildi. Haberin detayında savaş kabinesinin, Mossad Şefi David Barnea'nın, müzakereleri ilerletmek üzere Katar'a gönderilmesine, yakın zamanda karşı çıktığı kaydedildi.

Netanyahu

Netanyahu Hamas’tan sinyal bekliyor

Savaş kabinesi üyesi Benny Gantz'ın, konuyla ilgili İsrail'in girişimde bulunmasından yana olduğu belirtilen haberde, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ise İsrail'in askeri baskı sonrasında, Hamas'tan başka bir anlaşmayla ilgilendiğine dair sinyal beklemesi gerektiğine inandığı ifade edildi.

Müzakerede kadın ve çocuklar yer alacak

İsrail Kanal 12 Televizyonu'nun, 2 gün önceki haberinde İsrail'in müzakereye hazır olduğu, müzakere edilecek grubun ise hastalar, yaralılar, yaşlılar ve kadınları kapsayacağı vurgulanmıştı. Haberde, gelecek hafta yeni bir anlaşma sağlanmasının ihtimal dahilinde olmadığı, ancak İsrail'in, Hamas'a baskı yapmak için yeni bir süreç başlatmak istediği iddia edilmişti.

“Anlaşmanın yapılması koşulları olgunlaştırır”

Üst düzey İsrailli bir yetkilinin, "yeni anlaşmaların yapılması için koşulların olgunlaştığı" ifadesine yer verilmişti. Söz konusun yetkili, Mossad şefinin, arabulucuların söyleyeceklerine kulak vermek için yeni talimatlar aldığını iddia ederek, "Katarlılar konuşmak isterse dinleriz." sözlerini sarf etmişti.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal