İsrail'de Hükümet Gerekli Destek Gelmediği İçin Kurulamıyor

İsrail bir türlü hükümet kuramıyor. Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in parti temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmelerde hiçbir isim, yeterli milletvekili desteğine ulaşamadı. Rivlin’in görevi kime devredeceği akıllarda merak konusu oldu.

06.04.2021-10:25 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-10:25) İsrail'de Hükümet Gerekli Destek Gelmediği İçin Kurulamıyor

İsrail’de 23 Mart’ta gerçekleşen seçimler başarısız sonuçlandı. Hiçbir parti, hükümeti kurmak için gerekli oy sayısına ulaşamadı. Bu nedenle İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, yasalar gereği koalisyon hükümetini kurmaya en yakın adayı belirlemek için dün, meclise giren 13 partinin yetkilileriyle beraber toplandı. Yapılan görüşmelerde hiçbir isim, koalisyon hükümetini kurmak için gerekli sayı olan 61 milletvekilinin desteğini alamadı. 

EN YAKIN GÖRÜLEN ADAY HÜKÜMETİ KURMAKLA GÖREVLENDİRİLECEK 

Görüşmelerde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun dışında Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina Partisi lideri Naftali Bennett’in isimleri koalisyon hükümetini kurmak için aday gösterildi. 52 milletvekili Netanyahu’nun, 45’i Lapid’in, 7’si ise Bennett’in adaylığına desteğini bildirdi. Katılım sağlayan partilerle görüşmelerini sonlandıran Rivlin, ülkedeki teamüllere göre koalisyonu kurmaya en yakın gördüğü adayı hükümeti kurmakla görevlendirecek. 

CUMHURBAŞKANI İSTERSE EN AZ OY ALAN LİDER BİLE HÜKÜMET KURABİLİR 

Hiçbir aday 61 milletvekillinin desteğini alamadığı için Rivlin’in bu görevi kime vereceği dört gözle bekleniyor. Bununla beraber hükümetin oy yetersizliği nedeniyle kurulamaması durumlarında Cumhurbaşkanının yetkisiyle en az milletvekilinin desteğini alan lider de koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirilebiliyor. 

4 SEÇİMDİR HÜKÜMET KURULAMIYOR 

İsrail’de 23 Mart’ta iki sene içinde 4’üncü kez erken genel seçime gidilmişti. Seçimde hiçbir parti, tek başına hükümeti kurmak için gerekli milletvekili sayısına ulaşamamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal