Avrupa Birliği'nden Beştepe'ye Önemli Ziyaret

Ankara'da bugün yaşanacak olan kritik görüşmelerden biri Avrupa Birliği ile yeni dönem ilişkileri hakkında gerçekleşecek ziyaret. Masaya gündeme dair Doğu Akdeniz'de ele alınacak.

06.04.2021-09:46 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-10:51) Avrupa Birliği'nden Beştepe'ye Önemli Ziyaret

Ankara-Brüksel hattında diplomasi trafiği hızlı şekilde devam ediyor. Bugün Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleşecek.

25 Mart'taki AB Liderler Zirvesi'nden Türkiye'yle ilişkileri geliştirme kararı çıktı. Ankara ile yeni döneme yeşil ışık yakıldı.

ANKARA'DA ÖNEMLİ GELİŞME

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mart'ta video konferansıyla görüştüğü AB'nin iki önemli adıyla bu kez Beştepe'de bir araya gelecek.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel görüşme için Ankaraya geldi. Görüşmede Michel'in yanısıra AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de olacak.

AVRUPA BİRLİĞİ İLE YENİ DÖNEM MASADA

Durum böyle iken Ankara'nın beklentisi, 18 Mart mutabakatının yenilenmesi, vize serbestisi, 25 sene geriden bırakan Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesi...

Başkan Erdoğan, Michel ve Von der Leyen ile yapacağı görüşmede bu konuların altını önemle vurgulayacak. 

Tam üyelik için müzakere sürecinin başlatılması Ankara'nın bir diğer talebi olacak. Bunun için 23 ve 24'üncü fasılların açılması gerektiği vurgulanacak.

MASADA DOĞU AKDENİZ DE GÜNDEME GELECEK

Gündeme yatırılacak olan masadaki bir diğer başlık ise Doğu Akdeniz. Türkiye'yle Yunanistan arasında tekrar başlayan istişari görüşmeler değerlendirilecek. Avrupa Birliği'nin bu konudaki tek taraflı bakış açısından duyulan rahatsızlık iletilecek. Diyaloğun sürmesi için Atina yönetiminin teşvik edilmesi istenecek.

MASADA KOVİD-19'DA OLACAK

AB yetkilileriyle yapılacak görüşmede Kovid-19 ile mücadelede atılacak ortak adımlar da masaya yatırılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal