İsrail, hukuksuz eylemleri için yargılanacak: Divanda Türkiye de söz sahibi olacak

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sebebiyle yargıda hesap vermesine yönelik süreç, Uluslararası Adalet Divanı’nın danışma görüşü duruşmasında gündeme getirecek. 52 devlet ve 3 uluslararası kuruluştan oluşan heyette Türkiye de sözlü beyanda bulunacak.

19.02.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:34)

Filistinlilere yönelik olarak aylardır bir katliam yapan İsrail’in yargıya hesap vermesi için yapılan çağrılar ilk olarak 2022'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndan adım gelmişti. Şimdi ise Uluslararası Adalet Divanı’nın danışma görüşü duruşmasında söz konusu adımlar hakkında sözlü beyanlar dile getirilecek.

İsrail, hukuksuz eylemleri için yargılanacak

Ensonhaber’de yer alan habere göre; Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Filistin'deki hukuksuz eylemlerine dair bilgi ve gözlemleri değerlendirmek üzere gelen talebe yanıt verecek. Bu önemli süreçte, Türkiye dahil olmak üzere 52 devlet ve üç uluslararası kuruluşun, beyanlarda bulunması bekleniyor.

İsrail Adalet Divanı

Türkiye de görüşlerini dile getirecek

Halka açık olarak gerçekleştirilecek duruşmalar, Filistin'in sunumuyla başlamak üzere planlanıyor. 52 ülke ve üç uluslararası kuruluşun sözlü beyanları, bir hafta süresince dinlenecek. Türkiye, 26 Şubat'ta Divan'da görüşlerini paylaşacak.

Lahey Barış Sarayı'ndaki oturumlar canlı olarak yayınlanacak. Divan, oturumların tamamlanmasının ardından bağlayıcı olmayan bir danışma görüşü sunacak.

Uluslararası Adalet Divanı, 2004 yılında İsrail'in Filistin topraklarında inşa ettiği duvarın uluslararası hukuku ihlal ettiği yönünde bir görüş belirtmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal