İsrail Güvenlik Kabinesi Uyardı: Buna İzin Vermeyeceğiz!

İsrail güvenlik kabinesi, 4 Kasım'da yapılması planlanan petrol yaptırımlarının, İslam Cumhuriyeti için büyük bir darbe olacağını söyledi.

19.10.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-09:24) İsrail Güvenlik Kabinesi Uyardı: Buna İzin Vermeyeceğiz!

İsrail güvenlik kabinesinin üyesi olan Ayelet Shaked, İsrail'in potansiyel bir İran nükleer programını engelleyeceğine dikkat çekerek, 4 Kasım'da yapılması planlanan petrolle ilgili yaptırımların, İslam Cumhuriyeti için büyük bir darbe olacağını söyledi. Shaked, Kudüs Postası'na verdiği bir röportajda, İsrail'in yaptırımlar yeterli değilse İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemek için “her şeyi yapmak için” hazır olduğunu söyledi. Ayrıca, Rusya'nın, Çin'in ve diğer Asya ülkelerinin İran'a verdiği destekten dolayı yaptırımların etkinliğinin şüpheli olduğunu iddia ederek, İsrail'in “diğer ufuklara doğru gitmek için” hazır olması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı, İsrail'in şu anda özellikle Suudi Arabistan'la Sünni Arap ülkeleriyle pek çok alanda verimli bir işbirliği” yapmaya çalıştığını belirtti. İki ülke, bu işbirliğine, Arabistan, ilk kez Suudi hava sahasında İsrail ticarine izin verince adım attı.

Shaked ayrıca, Rusya'nın S-300 uçaksavar füze sistemlerini Suriye hükümetine devretmesi üzerine İsrail'in “daha önce yaptığı her şeyi” dikkat çekti. “İran'ın Suriye'de bir üssü olmasına izin vermeyeceğiz… Hizbullah'ın silah almasına izin vermeyeceğiz. S-300 ile daha fazla zorluğuk çıktığından bu İsrail için iyi değil, ama nasıl başa çıkacağımızı da biliyoruz ”diye belirtti.. Ayrıca İsrail'in Suriye hükümetinin yeni anti-hava iktidarına karşı koymak için gerekeni yapacağını da belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal