Halep'te Büyük Çatışma! 85 Ölü

Esed yönetimine bağlı Şebiha milisler ile İran tarafından Suriye’ye gönderilen Şii militanlar arasında çıkan savaşta 85 kişi hayatını kaybetti.

19.10.2018-09:23 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-09:12) Halep'te Büyük Çatışma! 85 Ölü

Esed yönetimine bağlı Şebiha milisler ile İran tarafından Suriye’ye gönderilen Şii militanlar Halep’te karşı karşıya geliyor. İki tarafın yağma ve talan bölgelerini paylaşmak için verdiği mücadelede iki taraftan 85 kişi hayatını kaybederken, 110 kişinin de yaralandığı bellirtildi.

REJİM MÜDAHALE ETMİYOR

Esed güçleri Berri ve Beggara aşiretlerine mensup Şebbiha milisleri ile İran destekli Şii militanlar arasındaki çıkan savaşa hiç bir şekilde müdahale etmiyor. ÖSO bileşenlerinden Ceyş-ul Mücahid eski siyasi sözcüsü Zekeriya Mollahafçi, 'Halep’te süren İran ve Rusya arasında ki çatışmayı nüfuz mücadelesi olarak değerlendirdi.

YAĞMA YASASI GÜNDEMDE

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sözcü, Esed’in muhaliflere ait mülkleri rejim yanlısı olan ithal teröristlere peşkeş çektiğini ifade etti. Mollahafçi, Şam idaresinin 4 ay önce muhalif bölgelerin yağmalanmasını meşru kılma amaçlı ‘Milli Emlak Yasası’nı’ çıkardığını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal