İsrail Gazze’ye gece boyu nefes aldırmadı: En az 400 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail uçakları, 16 gündür bomba yağdırdığı Gazze’ye bu gece de nefes aldırmadı. İçlerinde Şifa ve Kudüs hastaneleri çevrelerin de yer aldığı 320 noktayı hedef alan İsrail’in hava saldırıları sonucunda en az 400 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

23.10.2023-10:41 - (Son Güncelleme: 23.10.2023-17:23)

Gazze Şeridi’ne karşı orantısız güç kullanarak kadın, çocuk veya yaşlı demeden katliam saldırılarına devam eden İsrail, gece boyunca Gazze’deki Cebaliya, El-Bureyc ve Nusayrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya bölgesinde sivillerin yaşadığı çok sayıda eve hava saldırısı düzenledi.

Savaştaki en ağır bombardıman olarak nitelendirilen İsrail hava saldırıları sonucunda son 24 saat içinde Gazze genelinde en az 400 Filistinli şehit oldu. 

İsrail katliamları durmuyor

Haber7’nin yer verdiği habere göre; İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

10.13 - İsrail güçleri bu sabah Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya ve Feluca bölgeleri ile orta kesimindeki Deyr el-Belah kentini bombaladı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne bu sabah düzenlediği saldırılarda 27 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya ve Feluca bölgeleri ile orta kesimindeki Deyr el-Belah kentini bombaladığı belirtildi.

İsrail'in Cibaliya bölgesinde "El-Bataş" ailesinin evini, Feluca Mahallesi'nde ise bir apartman dairesini hedef alması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde "Ebu Dan" ailesinin evinin bombalanması sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

İsrail Gazze

Gözaltılar devam ediyor

09.59 - İsrail güçleri, Batı Şeria'da gece başlattığı gözaltı operasyonlarını sabah saatlerinde de sürdürdü.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok kentinde gece başlayan baskınlarında gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 70'e yükseldi.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail güçleri, Batı Şeria'da gece başlattığı gözaltı operasyonlarını sabah saatlerinde de sürdürdü.

Batı Şeria'nın Ramallah, El Halil, Beytullahim, Tulkerim ve Eriha kentlerinde şu ana kadar 70 Filistinli, İsrail güçlerince gözaltına alındı.

400 Filistinli hayatını kaybetti

09.38 - İsrail ordusu bir günde Gazze Şeridi'nde 320 noktayı vurarak 400 Filistinliyi şehit etti.

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne son bir gün içerisinde düzenlediği saldırılarda 320 noktayı vurarak çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan 400 Filistinliyi öldürdü.

Sivil katliamının durdurulması yönünde dünyadan gelen çağrılara rağmen İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, son bir gün içerisinde Gazze Şeridi'ndeki 320 noktanın vurulduğu bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, bu saldırılarda 400 Filistinli hayatını kaybetti. WAFA'nın kentteki sağlık kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.

Bu son kayıplarla birlikte 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde. hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Hastane çevreleri saldırı altında

İsrail savaş uçakları Gazze'nin orta kesimlerindeki Şifa Hastanesi ve Kudüs Hastanesi çevrelerini de hedef aldı.

Filistin Kızılay'ı, saldırılara ilişkin, "Gazze'deki Kudüs Hastanesi yakınlarında şiddetli bombalamalara tanık oluyoruz. Hastanede meydana gelebilecek her türlü bombalamadan uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz ve hastanede 12 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğu konusunda uyarıyoruz." açıklamasında bulundu.

Hastaneleri boşaltın uyarısı

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İsrail, Gazze'deki birçok hastanenin boşaltılmasını istedi. Hastaneler tahliye edilmezse vuracağını söyledi." denildi.

Şifa Hastanesi'nin içinde en çok yaralı barındıran tıp merkezi olduğu biliniyor.

Kara harekatına hazırlık

İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, savaşın bir sonraki aşamasına (kara harekatı) hazırlık amacıyla Gazze'de İsrail güçlerinin karşılaşabileceği tehditleri azaltmak için hava saldırılarını yoğunlaştırdığını duyurmuştu.

4 bin 700 Filistinli şehit oldu

Gazze'ye yönelik yürütülen saldırıların 16'ncı gününde İsrail savaş uçakları ve topçu atışlarıyla eşzamanlı kentin çeşitli bölgelerindeki yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanlarda en az 25 katliam gerçekleştirdi.

Kentin birçok bölgesine havadan ve karadan yürütülen saldırılar sonucu bir günde 400'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

WAFA'ya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal