Altın fiyatları bir ileri bir geri: Yeni hafta düşüşle başladı

Son haftalarda yükselişte olan altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta içinde son 5 ayın zirvesine çıkan ons altın fiyatları, bu hafta belli olacak veriler öncesinde düşüşe geçti.

23.10.2023-10:31 - (Son Güncelleme: 23.10.2023-17:23)

Ortadoğu’da yaşanan gerilim ile ABD dolar ve hazine tahvil getirilerinin güçlenmesi sonrasında Altın fiyatları yakından takip edilmeye başlandı. Savaşın küresel boyutlara ulaşmasıyla ilgili herhangi bir kanıtın bulunamaması ve ABD doları ve Hazine tahvil getirilerinin güçlenmesi sonrası altın fiyatında gerileme yaşandı. 

Ons altın 1964,41 dolara kadar gerilemenin ardından cuma gününe göre yüzde 0,3 düşüşle 1975,61 dolar seviyesinde.

Altın Fiyatları

Altın fiyatları geriledi

İsrail-Hamas savaşının daha geniş bir Orta Doğu çatışmasına dönüşebileceği korkusuyla yatırımcıların güvenli liman olarak külçe altını tercih etmesiyle ons altın fiyatı son iki haftada yaklaşık %9 yükseldi.

IG stratejisti Yeap Jun Rong, "Altın fiyatları son zamanlarda Orta Doğu'daki çatışmalardan kaynaklanan güvenli liman akımlarına dayanıyor ve insani yardıma ve rehinelerin serbest bırakılmasına odaklanılması, İsrail'in olası bir kara saldırısının bekleyebileceğini gösteriyor. Bu durum, en azından şimdilik, fiyatlarda kısa vadede bir miktar gevşemeye neden olabilecek daha fazla tırmanma riskini sınırlayabilir, ancak herhangi bir çatışma tırmanışı güvenli limandaki çekişi kolayca yenileyebilir" dedi. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal