İsrail barbarlığına devam ediyor: Gazze'deki toplu mezarlığı bombaladı!

İsrail tüm hukuk tanımazlığı ve acımasızlığına devam ediyor. Genç, çocuk, yaşlı, kadın demeden saldırılarını sürdürüyor. Ancak insan dışı hareketlerine bir yenisini daha ekledi. Bu seferde savaş uçakları, yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği mezarlığı bombaladı.

04.03.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-18:04)

AA’dan alınan bilgilere göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampında daha önceki saldırılarında öldürdüğü yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği bir mezarlığı da bombalamaktan geri durmadı.

Naaşlar etrafa yayıldı!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

1948’den beri zulmüne devam eden İşgalci İsrail Devleti, havadan, kardan ve denizden aralıksız saldırılarına 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik devam ediyor. Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 30 bini aşkın Filistinlinin canına kıydı. Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ahmed el-Kahlut, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği mezarlığa hava saldırısı düzenlendiğini belirtti. Kahlut, bombardımanın etkisiyle burada gömülü olan naaşların toprak altından çıktığını ifade ederek, sivil savunma ekiplerinin, naaşları yeniden defnetmek için yoğun çaba gösterdiğini ifade etti. Aylardır devam eden aralıksız saldırıları sonucu, mezarlıklarda yer bulamayan Gazze halkı cenazelerini toplu mezarlara gömmek zorunda kalıyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal