İspanya'da Pablo Hasel Gerilimi Devam Ediyor!

İspanya'da rap sanatçısı Pablo Hasel'in bu sabah polis zoruyla cezaevine götürülmesi ülkedeki Katalonya ve Valensiya bölgelerinde şiddetli protesto eylemleriyle karşılandı.

17.02.2021-23:05 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-23:05) İspanya'da Pablo Hasel Gerilimi Devam Ediyor!

İspanyol rap sanatçısı Pablo Hasel'e terörizmi yüceltmek, devlete ve Kraliyet Ailesi'ne hakaret suçlarından hüküm verilmesinin üzerine İspanya'da binlerce kişi sokağa çıktı.

Aşırı sol gruplara bağlı 80'den fazla belediyede ve meydanlarda gösteriler düzenlenen binlerce kişi 'Pablo Hasel'e özgürlük sloganları attı. 

Sokaklardaki çöp bidonlarını ateş veren ve polis karakollarına şişe ve taş atan eylemcilere polis şiddetle karşılık verdi.

Polisin artan şddet olaylarına göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile karşılık vermesi eylemlerin şiddetini arttırırken yaralanmalar meydana geldi.

'KOALİSYON ORTAĞI TEPKİ GÖSTERDİ'

İspanyol şarkıcının hapishaneye götürülmesi üzerine İspanya'daki sol koalisyon hükümetinin küçük ortağı Unidos Podemos başta olmak üzere ülke genelindeki sol görüşlü gruplar yaşanan olaya şiddetle tepki gösterdi.

İspanyol sanatçının affını isteyen Unidos Podemos sosyal medya hesabından olaya tepki göstererek, 'Rap sanatçısı Pablo Hasel tutuklandı. Bundan, tam demokratik normallik ile övünen ve kendilerini ilerici olarak gören herkes utanmalıdır. Bu olaya gözlerini kapatacaklar mı? Mevcut demokrasi eksikliğini reddedersek ilerleme olmaz' değerlendirmesinde bulundu.

'HAPİSHANEYE GİRMEYİ REDDETTİ'

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan ve 12 Şubat'ta cezaevine girmesi gereken Hasel, mahkemenin kararına uymayacağını açıklayıp, bir grup üniversite öğrencisi ile 15 Şubat akşamı kendisini Katalonya'daki Lleida Üniversitesi rektörlük binasındaki üçüncü kata kapatmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal