İslam Dünyası Ayakta! O İsim Hayatını Kaybetti

Pakistan'da, İslam Alimleri Cemiyeti Partisi-Samiul Hak (JUI-S) ve Daru'l Ulum Hakkaniye Medresesi lideri eski senatör Mevlana Samiul Hak, evinde bir olay sonucu hayatını kaybetti.

03.11.2018-12:40 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-12:21) İslam Dünyası Ayakta! O İsim Hayatını Kaybetti

Hak'ın oğlu Hamidul Hak'ın, Pakistan medyasına yaptığı bilgilendirmeye göre, Hak, Ravalpindi ve İslamabad şehirleri arasındaki Bahria Town bölgesinde olan evinde bıcaklı saldırganlar tarafından öldürüldü.

Hamidul Hak, 'Yatak odasında uzanırken eve giren bir saldırgan tarafından bıçaklanmış. Süerkli tehdit geldiği için polise ihbarda bulunup koruma istemiştik. Bir iş için dışarı çıkan şoförü geri geldiğinde, babamı kötü bir şekilde buldu.' şeklinde konuştu. 

Pek çok yerinden darbe yiyen Mevlana Samiul Hak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İslam'a ve Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği için idama mahkum edilen Asya Bibi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından serbest bırakılması üzerine protestoların da bulunduğu İslamabad'da Vali Yardımcısı Hamza Şefkat, halka sokağa çıkmama çağrısı yaptı.

Suikast sonrasında Çin'de olan Başbakan İmran Han da saldırıyı kınadığını ifade ederek, 'Ülke önemli bir din adamına veda etti. Hak'ın hizmetleri unutulmayacak.' şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal