İŞKUR’dan iş arayanlara müjde duyuruldu! 5.924 personel için istihdam sağlanacak

İŞKUR yeni bir resmi açıklama yaparak, 9 farklı ilde 36 ilçede 5.924 personel için istihdam sunacağını duyurdu. İş arayanlar İŞKUR’a akın etti.

19.03.2024-15:03 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-15:03) İŞKUR’dan iş arayanlara müjde duyuruldu! 5.924 personel için istihdam sağlanacak

İŞKUR tarafından yeni yapılan resmî açıklama ile birlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinde toplamda 5.924 personel için istihdam sağlanacak açığın olduğu paylaşıldı. Farklı iller ve ilçelerde minimum ilkokul düzeyinde eğitim almış, geçici iş gücü olarak çalışacak bireylere ihtiyaç söz konusu. Toplum Yararına Program doğrultusunda yapılacak olan 5.924 personel alımı için şimdiden başvurular başladı.

9 farklı ilde 36 ilçede personel alımı yapılacak

Ülkenin çeşitli farklı yerlerinde 9 ilde 36 ilçede İŞKUR tarafından istihdam imkânı sağlanacak. Türkiye İş Kurumu acil bildirisiyle paylaşılan resmi metinde kaymakamlık kapsamında yüksek sayıda temizlik personeli ve işçisi alınacağı paylaşıldı. Online platform aracılığıyla başvurulacak olan bu pozisyonlar için en az ilkokul mezunu olan adayların başvuruları bekleniyor. Geçici iş pozisyonu olarak sunulacak olan bu istihdam şansı için şimdiden İŞKUR başvuruları başladı. 

İŞKUR’dan iş arayanlara müjde duyuruldu! 5.924 personel için istihdam sağlanacak

İŞKUR 5.924 personel alım şartları neler?

İŞKUR 5.924 personel alımı için başvuruda bulunacak olan adayların belirlenmiş olan belirli koşulları sağlıyor olması gerekiyor. Başvuru süreçleri ve gerekli bilgilerin tümü İŞKUR’un resmi internet sayfası üzerinden paylaşılmış durumda. Peki 5.294 personel alımı için başvuru şartları neler? Kimler bu iş açığı için başvuruda bulunabilecek? KPSS gerektirmeyecek işçi alımı için diploma şartının da olmadığı aktarıldı. İşte İŞKUR 5.924 personel alımının detayları:

  • İŞKUR’a daha önceden kaydolmuş olmak 
  • Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olmak 
  • En az 18 yaşını doldurmuş olmak 
  • 31 Mayıs 2006 tarihli olan ve 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ile ilgili maddeler kapsamında SGK’ya daha önce herhangi bir konudan bildirilmemiş olmak ve başka bir sigortalılık statüsüne sahip olmamak 
  • Maluliyet ve emekli aylığı almamak 
  • Açık öğretim dışında herhangi bir öğrenci statüsüne sahip olmamak

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal