İran'dan Türkiye'ye Hadsiz Açıklama

İran Sözcüsü Kasımi, ''Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yaptığı saldırıları durdurması'' gerektiğini söyledi.

01.05.2017-17:21 - (Son Güncelleme: 01.05.2017-17:29) İran'dan Türkiye'ye Hadsiz Açıklama

Suriye ve Irak’ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı operasyonları değerlendiren İran Sözcüsü Kasımi şunları söyledi:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak operasyonlarını basın toplantısında değerlendiren Sözcü Behram Kasımi, "Merkezde bulunan hükümetin onayı olmadan diğer ülkelere gerçekleştirilen herhangi bir temas, kınanacak bir gelişmedir. Uluslararası kurala uymayan eylemler ilerde yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

''Türkiye’de 16 Nisan’da anayasa değişikliği referandumundan sonra yapılan harekatın Bu tip eylem ve değişikliklerin olmamasını ve durdurulmasını talep ederiz’’ dedi.

İran Sözcüsü Kasımi Kazakistan’ın başkentinde Türkiye ve Rusya ile yapacakları toplantıya değinerek şunları söyledi, Türkiye’nin Suriye’de olan krizdeki rolü göz ardı edilmemelidir açıklamasını yapıt.
İranlı sözcüsü konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu:

''Suriye konusunda ayrı görüş ve fikirlerde olsak ta Türkiye’nin Kazakistan yapılacak zirveye katılması çok önemsenecek bir adımdır. Görüş ayrılıkları sebebi ile Kazakistan’da yapılan görüşme kapılarını kapatamayız. Bu görüşmelerdeki süreç ilerleyen zamanlarda daha da güçlenerek devam etmelidir.''

''IRAK’IN BÖLÜNMESİNİ KABUL ETMEYECEĞİZ''

''Biz İran olarak Irak ülkesinin toprak bütünlüğünü sonuna kadar destekliyoruz. Her türlü kargaşa ve bölünmelere karşıyız. Zaten Irak yasalarında da kürtlerin belli hakları var fakat kimse toprak bütünlüğüne karşı çıkamaz tabikide.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal