İran Milli Takımı’na Krampon Yok!

Amerika’nın en ünlü spor giyim markalarından biri olan Nike, ABD’nin İran’a uyguladığı ambargolar sebebiyle, Dünya Kupası’nda yer alan Güneybatı Asya ülkesine krampon vermeyi durdurduğunu duyurdu.

14.06.2018-13:26 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-13:24) İran Milli Takımı’na Krampon Yok!

Nike'ın bu kararının ardından FIFA’ya başvuruda bulunan İran’ın Portekizli Teknik Direktörü Carlos Queiroz’un oyuncularına yardımcı olunmasını istediği belirtildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Portekizli teknik adam, “Futbolcular kramponlarına alışırlar anca bunu maçlardan yalnızca bir hafta önce değiştirmek çok yanlış. Biz yalnızca teknik direktör ve oyuncularız. FIFA’dan bize yardımcı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Nike’ın yaptığı açıklamada ise, “ABD ambargoları sebebiyle Nike bir Amerikan firması olarak İranlı oyunculara krampon veremez” ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz ay İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı almış ve bazı büyük firmalar İran’daki faaliyetlerini askıya alma kararı vermişti.

İRAN HALKI BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Adalet Bakanlığı’nın kuralları doğrultusunda ekonomik ambargoları ihlal eden firmalara ağır para cezaları veriliyor. Diğer yandan bu gelişmeler sonrası İran vatandaşları Twitter’da başlattıkları “No to Nike” (Nike’a hayır) etiketiyle alınan karar sonrası tepkilerini sosyal medyadan ifade etti.

Sözcü

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal