Irak'taki Protestolarda 7 Kişi Yaralandı

Irak'ın güneyinde yer alan Zikar vilayetine bağlı Rifai kasabasında, güvenlik güçleri ile eylemciler arasında patlak veren çatışmalarda 7 kişi yaralandı.

27.04.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-11:17) Irak'taki Protestolarda 7 Kişi Yaralandı

Irak'ın güneyinde yer alan Zikar vilayetine bağlı Rifai kasabasında, güvenlik güçleri ile eylemciler arasında patlak veren çatışmalarda 7 kişi yaralandı.

Irak İçişleri Bakanlığından üst düzey bir subay, AA muhabirine kaydettiği bilgilerde, protestocularla güvenlik kuvvetleri arasında meydana gelen gerginliğin yükselerek çatışmaya çevrildiği ve polisin gerçek mermiyle müdahale ettiğini ifade etti.

En az 7 göstericinin yaralandığı gösterilerin son bulması için güvenlik güçlerince bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Ayrıca bölgede kapsamlı sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak'ta yönetim karşı düzenlenen protestoların katılımcıları, yolsuzluk ile kamu malını israf etmeyle suçladıkları siyasilerin yargılanmasını ve siyasetten çekilmesini talep ediyor.

Geçtiğimiz ekimden şimdiye dek yoğun gösterilerin düzenlendiği Irak’ta, Cumhurbaşkanı Berhem Salih daha önceki konuşmasında, söz konusu protestolar ülkede 6 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığını ifade etmişti.

Ülkede coronavirüs dolayısıyla getirilen önlemler çerçevesinde, ülkede 17 Mart'ta sokağa çıkma yasağı yürürlüğe sokulmuştu.

Kriz Masası aracılığıyla verilen karar ile ülkede ramazan boyunca 19.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı olacağı belirtilmişti.

Sokağa çıkma yasağı olmayan saatlerde, sağlık kurallarına bağlı kalmak koşuluyla iş yerleri, fabrika ile atölyelerin çalışmasına izin verileceği kaydedilmişti.

Eğitim kurumları, kahvehaneler, ibadethaneler, alışveriş merkezleri, spor sahaları ile düğün salonları da kapalı olmayı sürdürecek. Bütün cenaze törenlerine ve toplu oturumlarla ilgili yasak da devam edeceği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal