Iraklı Kürtler Şokta! Peşmerge Kayıp Vermeye Başladı

Musul operasyonuna katılan peşmerge kayıplar vermeye başladı. Bir üst düzey isim yaralanırken 5 askerin çatışmalarda öldüğü duyuruldu

17.10.2016-15:13 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Iraklı Kürtler Şokta! Peşmerge Kayıp Vermeye Başladı

MUSUL için dünyanın beklediği büyük operasyon başladı. Musul'dan gelen son dakika haberlere göre ilk etapta dış kesimdeki köylerde savaş var. Musul operasyonuyla ilgili son durumu Irak başbakanı duyurdu. Operasyon sabaha karşı 3 cepheden başlatıldı.
Musul operasyonuna katılan güçler de netleşti. Musul'daki savaşa sürpriz bir güç de dahil oldu. Irak ordusunun ilerleyişi de başladı. Irak Anti-Terör güçleri, Musul halkına evlerinden çıkmamaları ve kenti terketmemeleri çağrısı yaptı.

İşte Musul savaşında son durum;

PEŞMERGE'DEN ÖLÜM HABERLERİ
Musul operasyonuna katılan peşmerge kayıplar vermeye başladı. Bir üst düzey isim yaralanırken 5 askerin çatışmalarda öldüğü duyuruldu. 10 yaralı peşmerge de tedavisi için Erbil'e sevkedildi.

8 KÖYÜ ELE GEÇİRDİLER
Peşmerge Güçleri 70 Birlikleri Komutanı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, peşmerge tarafından 8 köyün kontrolünü öngören planın başarıyla tamamlandığını belirterek, "Kaybımız, elde ettiğimiz başarılara kıyasla çok az" dedi.

Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, 40 kilometrekarelik alanın IŞİD'den temizlendiğini belirterek, kontrol sağlanan köylerde bombalı tuzakların olduğuna dikkat çekti. Peşmerge komutanı, köyler bombalardan temizlenmeden halkın yerleşmesine izin verilmeyeceğini kaydetti.

AA EKİBİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Musul'un Hazır cephesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonu izleyen AA ekibi büyük tehlike atlattı. Ekibe yaklaşan bomba yüklü DEAŞ aracı, son anda Peşmergeler tarafından imha edildi. İnfilak eden aracın parçaları AA fotoğraf muhabiri Hamit Hüseyin ve kameraman Ferhat Jahan Panah'ın başının üzerinden geçti. Patlamadan sonra çevrede geniş güvenlik tedbirleri alan Peşmerge, Şeyh Amir köyünü kontrol altına aldı.

IŞİD'DEN PEŞMERGEYE İNTİHAR SALDIRISI
Sıcak çatışmaların yaşandığı Tercille Köyünde DEAŞ militanları, Peşmergenin bulunduğu noktaya bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi.

IŞİD'in bu saldırısında can kaybı olmadığı bildirildi. IŞİD'e yönelik Musul operasyonuna dair yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Operasyon 3 merkezden yönetiliyor.

KÖŞEYE SIKIŞAN IŞİD ATEŞE VERİYOR
IŞİD Musul'un Hemdaniye kasabasında petrol kuyularını ateşe verdi. Savaş uçaklarının görüş alanını kapatmak için bunu kuyuları yakan IŞİD bombardımandan kurtulmaya çalışıyor. Kürt Peşmerge Güçleri'nin Bertelle kasabası anayoluna ulaştığı ve Zerdek Dağı ile köyler arasında kalan IŞİD'lilerin etrafının sarıldığı bildiriliyor.
Peşmergelerle IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken örgüt üyelerinin 3 bomba yüklü aracından 2'si imha edildi, diğeri de ablukaya alındı. Peşmergelerin Hemdaniye yoluna ulaştığı kaydedildi. IŞİD'liler havan saldırıları ile karşılık veriyorlar. Şu ana kadar Kürt güçleri tarafından 8 köy ele geçirilmiş durumda.

IŞİD'LİLER CAMİDE KISTIRILDI
Musul'un Hazır Cephesi yakınlarındaki Bazgrtan köyünde 20 IŞİD'liyi camide kıstırdı. IŞİD'lilerin dağdan köy içlerine ulaşmak için daha önce kazılan bir tüneli kullandıkları öğrenildi. Camide kıstırılan 20 IŞİD'linin kaçış yolları tutuldu. Örgüt üyeleri teslim olmazlarsa etkisiz hale getirilecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal