iPhone’a Geçiş Yapacaklar İçin: Face ID Nedir? Face ID Hangi Telefonlarda Bulunur?

Apple, teknoloji dünyasında yenilikçi teknolojiler üretmeye devam ediyor. Ayrıca mevcut hizmetlerini güncelleyerek daha kullanılabilir bir yapıya getiriyor. Bu teknolojilerden biri de iPhone kullanıcılarının yakından bildiği Face ID özelliği. Peki, Face ID nedir? Face ID nasıl çalışır?

03.03.2021-12:43 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-12:43) iPhone’a Geçiş Yapacaklar İçin: Face ID Nedir? Face ID Hangi Telefonlarda Bulunur?

Apple’ın 2017 yılında teknoloji pazarına sürdüğü iPhone X ile birlikte yeni teknolojiler hayatımıza girdi. Bu teknolojilerden biri de Face ID oldu. Face ID, kendine özgü algoritması sayesinde kullanıcıların yüz bilgileriyle telefonun ekran kilidini açmasına ve kimlik doğrulaması yapmasına imkân sağlıyor. Bu sayede, kişinin yüzü dijital bir parola haline geliyor.

2017 yılı için Face ID özelliği sadece iPhone X sürümünde bulunurken. 2018 ve takibindeki yıllarda çıkan her yeni iPhone modelinde Face ID kullanılmaya başlandı. Ayrıca bu özellik 2018’den itibaren iPad cihazlarda da kullanılabilir hale geldi.

FACE ID NEDİR?

Face ID sayesinde kişinin yüzü parola yerine geçiyor. TrueDepth, Secure Enclave ve Neural Engine gibi özgün Apple teknolojileri ile birlikte bu özellik çok daha hızlı bir şekilde çalışıyor. Ayrıca, Apple tarafından yapılan açıklamaya göre Face ID, mevcut yüz tanıma sistemlerinden çok daha güvenli bir şekilde kullanılıyor. TrueDepth kamera sistemindeki yenilikçi teknolojiler, diğer sistemlerle eşgüdümlü çalışarak telefonun anında açılmasına imkân sağlıyor.

FACE ID NASIL ÇALIŞIYOR?

Apple’ın yenilikçi Face ID teknolojisi hem 2 boyutlu düzlemdeki bilgiyi hem de 3 boyutlu hassas bir derinlikteki bilgiyi kullanıyor. Yüzün derinlik haritasının doğru bir şekilde çıkarılması için için her iki bilgi kaynağı da büyük önem taşıyor. Bu sayede Face ID tüm benzer teknolojilerden daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde çalışıyor.

FACE ID YARARLARI NELERDİR?

Face ID, gelişmiş yapay zekâ teknolojisi sayesinde kişinin görünümünüzdeki değişiklikleri algılıyor. Ve kendisini sürekli olarak güncelliyor. Bu sayede kişi, güneş gözlüğü kullansa bile Face ID kişiyi tanıyor.

Yüz tanıma sistemi sayesinde, parola ve kimlik bilgilerinin kullanılmasına gerek kalmıyor. Birçok hizmet tek bir bakışla kullanılabiliyor.

Gelişmiş kodlamasıyla Face ID çok hızlı çalışıyor.

Banka hesapları, elektronik biletler ve iletişim uygulamaları Face ID ile birlikte çok daha güvenli bir hale geliyor.

FACE ID YANILTILABİLİR Mİ?

Face ID, derinlik bilgisini kullanır. Bu sayede 2 boyutlu fotoğraflarla yanıltılması imkânsızdır. Ayrıca maske ve şapka benzeri aksesuarlarla yanıltılmaması için Neural Engine yapay zeka teknolojisiyle eğitilmiştir.

Face ID dikkat algılama özelliği barındırır. Böylece telefona bakılıp bakılmadığını algılar. Kişi uyurken, yüzü kullanılarak telefonun açılması imkân dâhilinde değildir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal