İdlib Gazisi: Topraklarımızı Korumak İçin Ant İçtik

Esed rejiminin İdlib'de gerçekleştirdiği hain saldırı sonrası bacağı parçalanan, gazi Uzman Çavuş Aşkın Karabaş, bir an önce iyileşip görevine dönmeyi bekliyor. Karabaş, "Kanımızın son damlasına dek vatanımızı, milletimizi, halkımızı, topraklarımızı ve geleceğimizi korumak için ant içtik." dedi.

12.03.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-23:26)

Esed rejim güçlerinin İdlib'de 28 Şubat günü gerçekleştirdiği hain saldırı sonrası tanktan düşen ve ayağı parçalanan Uzman Çavuş Aşkın Karabaş, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan evinde istirahatine devam ediyor. Ayağı alçıya alınan ve tedavisi süren Karabaş, doktorların belli bir süre vermediğini, fakat kendisinin 2 ay içinde iyileşeceğini umut ettiğini dile getirdi.

"HER ASKERİN YAPMASI GEREKEN ŞEYLERİ YAPTIK"

Mesleğiyle gurur duyduğunu ve görevine dönmek için can attığını belirten Karabaş, "İdlib'de yaklaşık 1 ay kadar bir görev yaptım ve ayın 28'inde gazi oldum. Mesleğimle hakikaten gurur duyuyorum. Her askerin yapması gereken şeyleri yaptık. Elimizden geldiği kadar, sonuna dek görevimizi yapmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde yapmaya çalışacağım. Bir pişmanlığım yok, duygu sarsılması gibi şeyler yok, ben yaptığım meslekle gurur duyuyorum. Orada görev yapan arkadaşlarım da bu gurur ve onur çerçevesinde gerekeni yerine getiriyorlar. Böyle bir olay başıma geldiğinden ötürü ben görevimden vazgeçecek değilim. Her zaman dediğimiz gibi kanımızın son damlasına dek vatanımızı, milletimizi, halkımızı, topraklarımızı ve geleceğimizi korumak için ant içtik." ifadesini kullandı.

"BAZI ŞEYLERİ SÖYLEMEKTEN ÇEKİNİYORUZ"

İdlib'de görevleri sırasında gerçekleştirdikleri telefon görüşmelerinde ailelerini üzmemek için detaylı konuşmadıklarını belirten gazi, "Genelde orada bulunduğumuz ortamla ilgili bilgi vermiyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla ailemizin motivasyonunu yükseltmek için olumlu şeyler söylüyoruz. Tabii orada olan bazı şeyleri söylemekten çekiniyoruz." dedi.

Karabaş açıklamalarının devamında, "Şöyle söyleyeyim, anlatılmaz yaşanır. Biz görevimizi yaparken gazi olduk, başka bir şey yaparken değil. Keyfi olarak herhangi bir olay da gerçekleşmedi. Biz görevimizi yerine getirdik. Çok şükür Cenab-ı Allah tarafından böyle bir hikmet ortaya çıktı." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal