İçişleri Bakanlığından Uyarı Geldi: ‘Bayram Harçlığı Ödemesi Söz Konusu Değildir’!

İçişleri Bakanlığı kritik uyarılarda bulundu. Bakanlığın sosyal medyada bayram harçlığı dağıtıldığına ilişkin yalan söylemlerin bulunduğun açıklayarak vatandaşları uyardı.

10.07.2021-09:29 - (Son Güncelleme: 10.07.2021-11:40) İçişleri Bakanlığından Uyarı Geldi: ‘Bayram Harçlığı Ödemesi Söz Konusu Değildir’!

Kurban bayramının giderek yaklaşması ile beraber dolandırıcılar da boş durmuyor. Her türlü yolu deneyen dolandırıcıların şimdi k yöntemi ise sözde Bakanlıktan gelen 'Bayram Harçlığı' yönetimi oldu. Buna bağlı olarak ise İçişleri Bakanlığı’nda uyarı geldi. Sosyal medyada dolandırıcıların bakanlık tarafından bayram harçlığı verildiğine ilişkin yalan söylemlerin bulunduğuna değindi. 

'BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEMESİ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakanlıktan ‘Bazı sosyal medya mecralarında Bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayriciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır. Bakanlığımız e- Başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkanı sunan son derece önemli bir hizmettir. Bakanlığımızca e-Başvuru ya da Açık Kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Vatandaşlarımızı yanlış yönlendiren bu tür art niyetli paylaşımları yapanlar hakkında siber suçlarla mücadele birimlerimiz gerekli takibi yapmakta olup, ilgililer hakkında gerekli suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’ şeklinde açıklama geldi. 

EMNİYET’TEN DE UYARI GELDİ 

Diğer yandan Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik etme nedeni ile başlattığı SİBERAY programının sosyal medya (Twitter) hesabından yapılan uyarıda, vatandaşlardan sosyal medyada 'E-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu" ifadesinin yer aldığı gerçekliği olmayan paylaşımlara itibar etmemeleri istendi. SİBERAY tarafından yapılan paylaşımında, bilgi kirliliğinden uzak durulmasına da değinerek ‘Bu tür içerikleri kendi hesaplarımızdan paylaşarak dezenformasyona alet olmayalım. Kamu hizmeti sağlanan elektronik ortamları bilgi kirliliğinden uzak tutalım’ denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal