İçi Kalpli Kek Nasıl Yapılır?

Kek yapmak için internette araştırma yaptığınız zaman önünüze sayısız tarif çıkabilir. Farklı bir kek tarifi arıyorsanız. Tam size göre bir kek tarifimiz var. O tarif, içiyle gülümseten bir lezzet içi kalpli kek. İçi kalpli kek nasıl yapılır?

23.03.2021-15:12 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-15:12) İçi Kalpli Kek Nasıl Yapılır?

Kek yada tatlı severlere seslenecek bir tatlı tarifimiz var. ister evinizde çayın yanına ister misafirleriniz geldiğinizde onlara ikram edebilirsiniz. Size vereceğimiz içi kalpli kek tarifi yüzünüzü güldürecek. 

İÇİ KALPLİ KEK MALZEMELERİ

Kakaolu hamur için;

• 175 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

• 3 yumurta

• 1 çay bardağı toz şeker

• 2 çay fincanı un

• Yarım yemek kaşığı karbonat

• 3 yemek kaşığı tepeleme kakao

• 1 su bardağı süt

• 1 fiske tuz

• 1 paket vanilya

SADE HAMURU İÇİN

• 175 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

• 3 yumurta

• 1 çay bardağı toz şeker

• 2 çay fincanı un

• Yarım yemek kaşığı karbonat

• 1 su bardağı süt

• 1 fiske tuz

• 1 paket vanilya

İÇİ KALPLİ KEK TARİFİ

İlk önce unu bir kap içerisine eleyin ve üzerine karbonat ile tuzu ekleyip harmanlayın. Daha sonra derin bir kap içerisinde tereyağı ve toz şekeri Arçelik In Love Mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın. 4. Süt ilave edin ve karıştırın. Elde edilen karışıma unlu karışımı ilave edin ve hafifçe karıştırın. Baton kek kalıbınızı hafifçe yağlayıp unlayın. Hazırlanan sade kek hamurunu baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece Arçelik Ankastre Fırın'da 30-35 dakika pişirin. Pişen kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve 2 santimden az olacak şekilde dilimleyin. Sade kek dilimlerini küçük veya orta boy kalpli kurabiye kalıbı ile kesin. Kakaolu kek hamurunu hazırlamak için, aynı tarifi kakao ekleyerek hazırlayın. Kekin pişirileceği kalıbı hafifçe yağlayıp unlayın. İçerisine de yaklaşık 3 kaşık kakaolu kek hamurundan dökün. Beyaz kalpli kekleri arada hiç boşluk kalmayacak şekilde sıralayın ve kalıp içerisindeki hamurun üzerine yerleştirin. Kalpli keklerin üzerine kalan kakaolu hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal