Hüzme Ne Demek?

Kitap okurken, televizyon izlerken, internette dolaşırken karşılaştığımız kelimelerin anlamını bilmediğimizde araştırmaya koyuluruz. Kelimelerin doğru anlamını öğrenerek kelime haznemizi geliştiririz. Hüzme kelimesi de karşılaştığımız ve anlamı araştırılan bir kelime. Hüzme nedir? Hüzme ne demek?

20.02.2021-17:43 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-17:43) Hüzme Ne Demek?

Çeşitli yerlerde denk geldiğimiz her kelimenin anlamını bilmiyor olabiliriz. Bilmediğimiz kelimelerin hangi anlama geldiğini ve nasıl kullanıldığını öğrenmek kelime haznemizi ciddi oranda zenginleştirir. Bu kelimelerden biri olan hüzme kelimesinin de anlamı merak ediliyor. Hüzme kelimesi ne demek, hüzme nedir, hüzme ne anlama gelmektedir?

HÜZME NEDİR?

İlk kez karşılaşılan veya anlamı bilinmeyen kelimelerin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre anlamı merak ediliyor. Son dönemlerde anlamı merak edilen ve araştırılan kelime öbekleri arasında yer alan hüzme ne demek? Hüzme kelimesi kökeni nedir? Hüzme TDK anlamı ne?

Hüzme kelimesi Arapça kökenli bir kavramdır. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Hüzme kelimesi 'ışık değneği' manasına gelmektedir. Öte yandan, 'Demet, bir noktadan çıkıp etrafa dağılan demet biçimindeki şey, özellikle ışık' anlamına gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal