Zirai Don Nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, aralarında İstanbul'un da aralarında bulunduğu illerde zirai don nedeniyle sarı uyarı yayınladı. Bunun üzerine vatandaşlar, zirai don nedir, zirai don ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. Peki zirai don nedir?

20.02.2021-17:08 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-17:08) Zirai Don Nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un da aralarında bulunduğu illerde zirai don nedeniyle sarı uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda, 'Zirai don riskinin 22.02.2021 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi. Peki zirai don nedir? Zirai don ne demek?

ZİRAİ DON NE DEMEK?

Meteoroloji'den pek çok il için zirai don uyarısı verildi. Bu iller için ayrıca sarı renk kodlu uyarı da geçildi. Bu iller arasında İstanbul da yer aldı. Uyarı, bugün ve yarın için geçerli olacak. Peki zirai don nedir?

ZİRAİ DON NE ANLAMA GELİYOR?

Sıcaklığın gün içinde düşüşü genellikle öğleden sonra başlar, gece yarısından itibaren ise kritik seviyenin altına doğru düşer. Sıcaklığın düşüşü gündoğumuna kadar devam eder. Sıcaklığın en düşük olduğu saatler daha çok sabaha yakın saatler olup genellikle gündoğumundan hemen önce tavan değere ulaşır. Gerçekleşen bu olaya zirai don olayı denir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal