Hurma Bu Sene Daha Kaliteli ve Ucuz Olmasına Rağmen Talep Az

Ramazan ayı bereketiyle geldi. Olmazsa olmaz ramazan hurmaları, koronavirüs sebebi ile hac ve umre ibadetine az sayıda kişi gittiği için önceki seneye göre daha kaliteli ve ucuz olduğunu bildirdi.

14.04.2021-13:30 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-13:38) Hurma Bu Sene Daha Kaliteli ve Ucuz Olmasına Rağmen Talep Az

Ramazan ayıyla birlikte vatandaşların hurma arayışları başladı. Tezgahlar Orta Doğu’nun çeşitli ülkelerinden gelen hurmalarla kaplandı. 

Kudüs’ten, Tunus’a, İran’dan, Irak’a ve Medine’ye kadar ülke ve şehirden yerden gelen hurmalar alıcılar için dizilirken, satıcılar bu yılki satışlardan memnun değil. Koronavirüs süreci sebebiyle ithal hurmaların daha da kaliteli olmasına rağmen bu yılın fiyatların düştüğü, talep ise azaldığı belirtiliyor. 

‘İYİ MAL, DÜŞÜK FİYAT, TALEP YOK’ 

Bu yılki satışların kendilerini mutlu etmediğini dile getiren hurma satıcısı İzzet Demirkaya, 

‘Hiç yoğunluk yok, bu sene talep yok. İnsanlar hacca gitmediği için mallarımız çok güzel, ancak satamıyoruz. Geçen sene kilosu 18 TL olan hurmayı bu sene 15 TL’den veriyoruz yine talep yok. Hurmalar arasında yöre farkına göre fiyat da değişiyor. Kudüs’ten, İran’dan, Irak’tan, Tunus’tan ve Medine’den toplamda 8 çeşit hurma getirtiyorum. İran malı yumuşak lokum gibi, Irak’tan gelenin şeker oranı azdır, diyettir, Tunus malının mayhoş bir tadı vardır ve Ramazan’a özeldir başka zaman gelmez. Diğer hepsi Medine’den geliyor. Genelde bu kadar özelliğe rağmen en ucuza talep var. Geçen seneye göre hem daha iyi mal hem de fiyat düşük ama talep yok’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal