Hulusi Akar'dan Son Dakika Münbiç Açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri ekipleri tarafından gerçekleştirilecek beraber devriye çalışmalarına ilişkin ortak eğitimlerin an itibari ile başladığını belirtti.

09.10.2018-14:02 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-13:53) Hulusi Akar'dan Son Dakika Münbiç Açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri ekipleri tarafından gerçekleştirilecek beraber devriye çalışmalarına ilişkin ortak eğitimlerin an itibari ile başladığını belirtti.

Akar, basın mensuplarına yaptığı konuşmasında, ABD ile anlaşılan Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri bünyesinde, Münbiç'teki eli kanlı terör örgütü PYD/YPG/PKK'yı buradan çıkarmak için çalışacaklarını ifade etti.

Bakan Akar, "Hedefimiz terör mensuplarının elindeki ağır silahların toplanması, PYD/YPG/PKK'nın Münbiç'ten atılması ile istikrar ve güvenliğin teminiyle yerel güvenlik ve yerel idarenin PYD/YPG/PKK'dan vakit kaybetmeden arındırılması ve Münbiçlilerin yerleşm yerlerine geri dönmelerinin bir an önce sağlanmasıdır." dedi.

Münbiçlilerin, kendilerini idare edebilecek bir oluşum ve sistemin inşa edilmesini amaçladıklarını belirten Akar, demografik yapıya dönük baskı ve yapılaşmanın engellenmesini ve buradan giden, Münbiç'in gerçek sahiplerinin, yuvalarına dönmelerine ilişkin çalışmalara ağırlık verileceğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal