Hükümet düğmeye bastı: 560 bin memura kadro yolu açılıyor! Bunu kimse beklemiyordu! Kimler memur statüsüne geçecek?

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamayla, sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro yolunu açacaklarını belirtti. Peki, hangi kamu çalışanları kadroya geçecek? İşte detaylar...

05.07.2022-16:07 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:03) Hükümet düğmeye bastı: 560 bin memura kadro yolu açılıyor! Bunu kimse beklemiyordu! Kimler memur statüsüne geçecek?

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 560.000 sözleşmeli personele müjdeli haberi verdi. Akbaşoğlu, "Ekim ayında Meclis açıldığında kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunu ele alacağız" dedi.

Birkaç gün önce de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili açıklama yaparak, "Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor" demişti.

 sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro

Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro imkanı

Bakan Bilgin, “Bundan sonraki ilk açacağımız dosya üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağımız dosya Sözleşmeli Personel meselesidir. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Bu konularda kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alınıyor. Biz isteğe bağlı olarak kadro hakkı vereceğiz. Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz" diyerek sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro müjdesini vermişti. 


Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal