EYT çıkıyor mu, koşulları neler? EYT ne zaman açıklanacak?

Merakla beklenen EYT ile ilgili açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı. Bilgin açıklamasında EYT'nin masaya yatırıldığının altını çizdi. Peki, EYT ne zaman açıklanacak? EYT koşulları neler? İşte detaylar...

05.07.2022-15:55 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:04) EYT çıkıyor mu, koşulları neler? EYT ne zaman açıklanacak?

Yaş kriterine takıldığı için emekli olamayan binlerce EYT'linin gözü Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamada. İlerleyen süreçte yeni adımların atılacağının haberini veren Bakan Bilgin'in konuşmasından sonra resmi bir açıklama beklenmeye başladı. 

EYT ne zaman çıkacak?

EYT çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanla (EYT) meselesi masamızda. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz. Bazılarının asgari ücrete 3 ayda bir zam yapalım talebi var. Onu yaptığımız zaman etkisinin daha fazla olacağını söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.

 eyt ne zaman çıkacak

2023 yılında bu sorunun çözüme kavuşmuş olup olmayacağı sorusuna ise Bilgin,  "Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. O da önemli dosyalardan biri… Orada da alternatif maliyetleri, çözüm önerilerini oluşturmaya çalışıyoruz. Her şey önümüzde." cevabını verdi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal