Hindistan'da Muson Yağmurları 600 Can Aldı

Hindistan'da hazirandan bu yana etkili olan muson yağmurlarında bin 600'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

02.10.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-11:11)

Hindistan'da hazirandan bu yana etkili olan muson yağmurlarında bin 600'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Hindistan gündeminden alınan bilgiye göre, hükümet raporları ülkede bu yıl, son 25 yılın en şiddetli muson yağışlarının yaşandığını ve haziranda başlayan şiddetli yağışların sebep olduğu afet ve kazalarda, 29 Eylül itibarıyla ülke genelinde bin 673 kişinin yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Raporlar, genellikle haziran ve eylül arasında devam eden muson mevsiminde bu yıl 50 yıllık ortalamadan yüzde 10 daha fazla yağış yaşandığını belirtti.

 EN FAZLA ÖLÜM MAHARAŞTRA'DA YAŞANDI

Muson yağışlarına bağlı 2019'da en fazla ölümün, 371 kişinin hayatını kaybettiği Maharaştra eyaletinde yaşandığını açıklayan uzmanlar, ülke genelinde ölümlere en çok aşırı yağış ve seller sebebiyle yıkılan duvarların ve binaların sebep olduğu aktarıldı.

Bununla birlikte uzmanlar, yağışlardan en çok etkilenen eyaletlerden Uttar Pradeş ve Bihar'da, cuma gününden bu yana şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve kazalarda ölenlerin sayısının 144'e çıktığını açıkladı.

Güney Asya'da haziran-eylülde kendini gösteren muson yağışları, her yıl büyük çaplı doğal afet ve kazalara sebep oluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal