Henüz bugün zam yapılmıştı: Akaryakıtta indirim sevinci! Motorine indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarındaki değişimler, araç sahiplerinin takibini oldukça zor hale getirdi. Henüz bugünden itibaren geçerli olmaya başlayan 1 lira 16 kuruşluk motorin zammının ardından fiyatlara yeniden indirim geleceği öğrenildi.

03.12.2022-11:22 - (Son Güncelleme: 03.12.2022-11:22)

Bugünden itibaren uygulanmaya başlanan motorin zammının ardından henüz gün tamamlanmadan yeni bir indirim haberi daha geldi. Petrol fiyatları ve döviz kuru fiyatlarına göre anlık olarak değişen akaryakıt fiyatlarından gelen yeni indirim haberine göre, bugün zamlanan motorine 6 Aralık 2022 tarihinden itibaren ise indirim geliyor. Motorinin litre fiyatına önümüzdeki Salı günü itibariyle 69 kuruş indirim gelecek.

Henüz bugün zam yapılmıştı

Geçen hafta 3 kez indirim gelen motorine 3 Aralık 2022 (bugün) itibariyle 1 lira 16 kuruş zam geldi. Fiyat değişikliği, pompa fiyatlarına yansıdı. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; motorin İstanbul’da 23,61 TL’ye, Ankara’da 23,75 TL’ye, İzmir’de 23,82 TL’ye yükseldi.

Motorin İndirim

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal