Hayati Yazıcı Kimdir?

Ak parti MKYK üyesi olmasıyla birlikte dikkatleri üzerinde toplayan Hayati Yazıcı kimdir? Hayati Yazıcı kaç yaşındadır? Hayati Yazıcı'nın siyasi geçmişi.

24.03.2021-17:33 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-17:33) Hayati Yazıcı Kimdir?

Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçilen Hayati Yazıcı'nın hayatı merak konusu olmaktadır. Hayati Yazıcı kimdir? Hayati Yazıcı Ak Parti'de hangi görevlerde bulunmuştur?

HAYATİ YAZICI KİMDİR?

Ak Parti MKYK üyesi Hayati Yazıcı, 23 Mayıs 1952 yılında Rize Çayeli'nde dünyaya geldi. Yeni MKYK üyesinin çocukluğu da Rize'de geçti. Daha sonra lisans eğitimi için İstanbul'a gelen Hayati Yazıcı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 

Hayati Yazıcı, üniversite öğreniminin hemen ardından kamu hukuku noktasında çalışmalar yürütmüş ve bu alandaki seminer çalışmalarına katılmıştır. 1976 yılında hakim adayı sıfatıyla İstanbul Adliyesi'nde kamu görevine başlamıştır. İstanbul Adliyesi'nden sonra Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hakimliklerinde görev yapmıştır. 

Hayati Yazıcı, 1984 yılının sonlarında kamudaki görevinden ayrılmıştır. Bu noktadan sonra İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak serbest çalışmaya başlamıştır. Ayrıca, çeşiti dernek, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerde önemli görevler gerçekleştirmiştir. Bir yandan da toplumsal çalışmalar içerisinde yer alarak faaliyet yürütmüştür.

Hayati Yazıcı, bu saydığımız görevleri yürütürken aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak görev yapmış, önemli davalarda bulunmuştur.

HAYATİ YAZICI AK PARTİ İLE SİYASET SAHNESİNE ÇIKTI


Ak Parti MKYK üyesi Hayati Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş sürecinde yer alan isimlerden biridir. Partinin kurucu üyesi sıfatıyla çok önemli görevlerde bulunmuştur. 3 Kasım 2002 seçimleriyle beraber İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren yazıcı, Kasım 2002'den başlayarak beş yıl boyunca Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini icra etmiştir.

AK PARTİ MKYK ÜYESİ HAYATİ YAZICI

Hayati Yazıcı, 22 Temmuz 2007 yılında yapılan Türkiye Genel Seçimleri'nde yeniden İstanbul Milletvekili seçilmiş ve bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. Bu dönemde oluşturulan 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini icra etmiştir. Ancak en uzun soluklu bakanlık görevini Devlet Bakanı olarak devam ettirmiştir. 

Yazıcı, 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde bu kez Rize'den milletvekili seçilmiştir. Bir kez daha parlamentoya girerek 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı görevini icra etmiştir. Söz konusu görevinden 29 Ağustos 2014'te ayrılmıştır.

Yazıcı, halen Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Görevini sürdürürken 24 Mart 2021 tarihinde yapılan Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçilmiştir.

Hayati Yazıcı evli ve iki çocuk babasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal