Hava Kirliliği Azalınca Uludağ İstanbul'dan Göründü

Coronavirüs tedbirleri kapsamında çoğunluk evde kal çağrısına uydu. Özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanırken, hava kirliliği azaldı. Bunun neticesinde İstanbul'dan Uludağ net olarak göründü ve sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

18.04.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-11:40)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünya genelinde yaklaşık olarak 2.5 milyon insanı etkilerken, insanlar salgından etkilenmemek için evlerinde kalmayı tercih etti. Bu durum ise doğaya olumlu yönde yansıdı. Dünya üzerinde yaşanan birçok olay 'doğa insanı yendi' olarak nitelendirilirken, Türkiye'de de bu durum böyle oldu. Çoğunluk salgın nedeniyle evde kal çağrısına uyarken, özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasağı havada olumlu değişikliklere yol açtı. Özellikle trafiğe çıkan araçların azalması ve fabrika üretimlerinin düşmesi hava kalitesinin artmasında etken oldu. Bu gelişmenin ardından Uludağ İstanbul'dan net olarak göründü. Bu fotoğraflar ise sosyal medya üzerinde günün konusu oldu.

Paylaşılan rakamlara göre İstanbul'da son 10 günde hava kirliliği yüzde 30 oranında azaldı.

CORONAVİRÜSTE SON DURUM

Açıklanan son verilere göre ülkemizde şimdiye kadar 78 bin 546 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı bin 769'a çıktı. Tedavilerinin ardından taburcu olan kişi sayısı ise 8 bin 631'e yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal