Hindistan'da 1990'dan Beri Görülmeyen Misk Kedisi Kente İndi

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Hindistan'da 2 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hindistan'da sokaklar boş kalırken, 1990 yılından beri görülmeyen Misk Kedisi kente indi.

28.03.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-18:41)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünyanın birçok yerinde etkili olmaya devam ediyor. Birçok ülkede sokağa çıkmak sınırlandırılırken, Hindistan da virüsle mücadele kapsamında 2 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Dünya üzerindeki salgın nedeniyle sokaklar boş kalınca, insanlardan kaçan ya da insanlar tarafından alanı işgal edilen hayvanlar da görülmeye başladı. Özellikle Hindistan'da 1990 yılından beri görülmeyen ve neslinin tükendiği sanılan Misk Kedisi, sokaklar boş kalınca kente indi. 

Buna benzer bir durum Venedik'te de yaşandı. Uzun zamandır turizmin simge şehirlerinden olan Venedik'te gondollar çalışmayı durdurdu. Gondolların durmasından birkaç gün sonra ise Venedik Nehri'ne balıklar geri göndü. Uzun zamandır nehirde balık görülmezken, bu durum 'Doğa insana karşı savaşını kazandı' olarak yorumlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal