Haliç'te meydana gelen görüntü vatandaşları endişelendiriyor! Adeta çamura büründü!

İstanbul'un gözde yerlerinden biri olan ve 'Altın Boynuz' olarak bilinen Haliç, yine kahverengine döndü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin atıksu arıtma tesislerini çalıştırmaması sebebiyle Haliç, tekrardan çamura büründü.

08.06.2022-12:01 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-15:31)

İstanbul'un gözde yerlerinden biri olan ve 'Altın Boynuz' olarak bilinen Haliç, yine kahverengine döndü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin atıksu arıtma tesislerini çalıştırmaması sebebiyle Haliç, tekrardan çamura büründü. Özellikle Haliç'e dökülen derelerde ıslah çalışmalarının yeterince yürütülmemesiyle beraber atık suların tamamı Haliç'e dökülmüş oldu. Kağıthane Deresi, Ayazağa Deresi ve Göktürk Deresi, Haliç'e dökülüyor. Bu sebeple İstanbul'un gözdesi 'Altın Boynuz' çamura bulanarak, kahverengine büründü.

Haliç'te kötü koku hakim

2018 yılında görkemli bir halde olan ve adeta tabiat parkını andıran Haliç'in son hali görenleri üzüyor. Atıkların Haliç'e akması ve renk değişikliği ile beraber Haliç'in etrafında kötü kokuda hakim. Havaların ısınması sonucu kokunun daha da şiddetlenmesi çevredeki vatandaşları isyana sürükledi. Haliç'in kıyısında yürüyüşe çıkan vatandaşlar ortaya çıkan kötü görüntü ve kokudan şikayetlerini ifade etti. 

Haliç'te kötü koku hakim

Vatandaşlar şikayetçi

Şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, "Kötü koku Edirnekapı'dan bile hissediliyor." ifadelerini kullanırken "Daha temiz olmasını isteriz. İmkanlar var ama yapılmıyor." açıklamasında bulundular.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal