Haliç Kıyılarında Korkutan Görüntü: İBB'ye Bağlı Tesislerden Koyu Renkli Su Denize Dökülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı arıtma tesislerinden Haliç’e akan koyu renkli su görüntüleri kaydedildi. Kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar bir an önce temizleme çalışmalarının yapılmasını istedi.

15.02.2022-11:57 - (Son Güncelleme: 15.02.2022-12:12) Haliç Kıyılarında Korkutan Görüntü: İBB'ye Bağlı Tesislerden Koyu Renkli Su Denize Dökülüyor!

İBB’ye bağlı tesislerden gelen koyu renkli suyun Haliç’e doğru aktığı kameralara yansıdı. Vatandaşların şikayetleri üzerinde temizleme çalışmalarını sürdürürken bir yandan da arıtma tesisinden gelen suyun tekrardan denize gönderildiği görüldü. 

Haliç kıyılarının havadan çekilmiş görüntülerinde kıyının büyük bir kısmının siyah renge büründüğü görüldü. İBB’nin söz konusu renk değişimine mevsimsel yağışların ve eriyen karların sebep olduğu yönünde bir açıklama yapılmıştı. Kirli ve kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar, bu durumdan şikayet ederek çalışmalarına bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. 

HALİÇ'İN TEMİZLİĞİ YETERSİZ 

Haliç kıyılarının büyük bir kısmının koyu renkte olduğu ve buradan halen daha kötü kokuların geldiğini ifade eden Erdoğan Yıldız, ‘Bu bölgede kanaldan atılan atık sular var. Batık tekneler var İBB bunları temizlesin. Haliç’in temizliği yetersiz orada batık kullanılmayan tekneler var. Bunlar sirkülasyonu zorluyor. Bölgeden denize akıtılan sular vardır. Vatandaşlar kullandıkları malzemelerin çöplerini Haliç’e atıyor. Haliç sahillerinde belirli bölgelerde halen kötü kokular geliyor’ diye konuştu. 


KİRLİ SU ATIKLARI HALİÇ'E BIRAKILIYOR

Arıtma tesislerinden Haliç’e atık su bırakıldığına dikkat çeken Emircan Derdiok ise şu ifadelere yer verdi; ‘Yaklaşık 2 yıldır Haliç civarında dolaşıyorum. Eskiden kirlilik hiç yoktu tertemizdi. Sular gayet berraktı balıklar yüzüyordu. Şuanda halen kötü kolar geliyor. Haliç’e kirli su atıklarını bırakmaya devam ediyorlar. Buradaki temizleme botu yetmiyor. İzmaritler çöpler, şişeler ne ararsan bulmak mümkün su da zaten çok bulanık gözüküyor.’

YAZIN ÇOK KÖTÜ KOKUYOR

Durumdan şikayetçi olan Atakan Uzun ise, ‘Eskiden su daha berraktı, şimdi suyun üzerinde kirlilik tabakası bulunuyor. Bildiğim kadarıyla filtreleri kaldırdılar, bu nedenle kötü kokuyor. Arkadaşlarımla daha öncede bu konuyu konuştum, Haliç’in kirliliğinden dolayı çok rahatsız oluyoruz. Şuan rüzgar olduğu için pek belli olmuyor ama yazın çok kötü kokuyor’ ifadelerine yer vererek çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal