Lağım Suları Denize Karıştı: Boğaz ve Haliç Çamura Bulandı!

İstanbul’ etkili olan şiddetli yağışların ardından Haliç ve Boğaz suyunun rengi değişti. Beykoz’da derelerin taşması nedeniyle deniz rengi maviden kahverengiye döndü.

10.02.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-17:07) Lağım Suları Denize Karıştı: Boğaz ve Haliç Çamura Bulandı!

Son günlerde kentte etkili olan yağışlar, Anadolu Hisarı’ndaki Göksu Deresi'nin çamurlaşmasına neden oldu. Çamurlu derenin İstanbul Boğazı ile birleştiği yerde suyun rengi kahverengiye dönüştü. 

GÖKSU DERESİ TAŞTI BOĞAZ ÇAMURA BULANDI

İstanbul'da son zamanlarda etkili olan yağışların ardından Haliç ve Boğaz suyunun birleştiği noktadaki suyun rengi kahverengi oldu. Anadolu Hisarı’ndaki Göksu Deresi'nden gelen ağaç parçaları da çamurlu su ile birlikte İstanbul Boğazı’na doğru sürüklendi.


KABAKOZ KOYU'NDA DA AYNI MANZARA

Kenti etkisi altına alan yağışlar nedeni ile Beykoz’daki Kabakoz Koyu’nda da aynı manzarayla karşılaşıldı. Kaynarca Deresi’nden akan sel suları nedeni ile su çamura bulandı. İki noktanın birleştiği yerde rengi kahverengiye dönen koy havadan drone ile görüntülendi. 


HALİÇ'TE DE AYNI MANZARA

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Haliç’in suyu da kahverengiye döndü. Denizin renginin kahverengi olduğunu gören vatandaşlar ve balıkçılar, gözlerine inanamadı. Konuyla ilgili konuşan sahişlde balıkçılık yapan Mustafa Keklik, Haliç’in renginin iki günden beri bu şekilde olduğunu belirterek aynı zamanda buraya lağım suyunun da aktığını ifade etti. 

Boğazda konnektörlerin çalışmaması nedeniyle çamurlu suyun boğazın rengini kahverengiye dönüştürdüğünü ifade eden Mustafa Keklik ‘Şu anda hiçbir balık yok. Eskiden çinekop, lüfer, istavrit, izmarit her şey çıkıyordu’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal