Haldun Dormen'in Hayatı Belgesel Oluyor

Daha önce tiyatroya gönül vermiş büyük ustaların belgesellerine imza atan Selçuk Metin bu kez duayen isimlerden Haldun Dormen'in hayatını konu alan bir belgesel filminin hazırlıklarını sürdürüyor.

26.01.2021-09:24 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-09:24) Haldun Dormen'in Hayatı Belgesel Oluyor

'Haldun Abi' isimli belgeselinin çekimlerinin bir kısmı Ses Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Dormen’in Covid-19'a yakalanması sebebiyle aksayan çekimler, sanatçının sağlığına kavuşmasının ardından devam ediyor. 

HALDUN DORMEN KİMDİR?

Oyuncu, yönetmen, yazar. 5 Nisan 1928, Mersin doğumlu. Babası Kıbrıs’lı işadamı Sait Ömer Bey, annesi paşa kızı olan Nimet Rüştü Hanımdır. Galatasaray Lisesi orta bölümü (1943), Robert Koleji lise (1949), Yale Üniversitesi Tiyatro Bölümü (1952) mezunu. Henüz ortaokul yıllarında tiyatro çalışmalarına başladı. ABD’de çeşitli tiyatrolarda çalıştıktan sonra 1954’te Türkiye’ye döndü. 

Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne’de Cinayet Var adlı oyunda sergilediği dedektif rolüyle, ilk kez seyirci karşısına çıkmış oldu. Muhsin Ertuğrul ile bir yıl kadar çalıştıktan sonra, Beyoğlu’nda Erol Günaydın, Nisa Serezli, Metin Serezli, Erol Keskin gibi isimlerle Cep Tiyatrosu'nu kurdu. 1957 yılında İstanbul’un Feriköy semtinde kendi adını taşıyan Dormen Tiyatrosu’nu kurdu ve Philip King’in Papaz Kaçtı adlı komedi oyununu sahneledi. Daha sonra tiyatrosunu Küçük Sahne'ye taşıdı ve ilk oyun olarak Eugene O'Neill'in Karaağaçlar Altında'sını sahneledi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal