Hakkari'deki Doğalgaz Çalışmalarında Sona Gelindi!

Hakkari şehir merkezine doğalgaz getirmek için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Görevliler 3 bin 800 metre rakımlı Berçelan Yaylası'ndaki çalışmalarını tamamladı.

03.11.2018-12:08 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-11:45) Hakkari'deki Doğalgaz Çalışmalarında Sona Gelindi!

Hakkari şehir merkezine doğalgazın taşınması için çalışmalara geçen sene başlandı. BOTAŞ'ın 53 milyon 900 bin liraya ihalesini verdiği yüklenici şirket VEMAK A.Ş. tarafından Van'ın Özalp İlçesi Erçek Mahallesi'nde başlatılan 203 kilometrelik yüksek basınç doğalgaz çelik boru hattı, 3 bin 800 rakımlı Berçelan Yaylası'ndan Hakkari merkeze getirildi.

3 BİN 800 METREDE BORU DÖŞEDİLER

Final çalışmalarının gerçekleştiği 3 bin 800 rakımda birimler, döşenen doğalgaz boru hatlarında kaynak ve test çalışmalarını da gerçekleştirerek boruları kapattı. Çalışmaları sona eren birimler, burada BOTAŞ ve yüklenici şirket görevlileri, iş makinelerine astıkları Türk Bayrağı ile hatıra fotoğrafı çekindi.

"3-4 YILDA BİTMEZ DEDİLER"

Yüklenici şirketin şantiye şefi Mikail Canizci, doğalgaz boru hattı çalışmalarını zorlu arazi şartlarına karşın bitirdiklerini söyleyerek birimlere teşekkür etti. Canizci, "Biz bu projeye başlarken 3-4 senede bitmez dendi. Fakat biz VEMAK’ın güçlü makine parkıyla şu an 3800 rakımlı en yüksek dağlardan dahi geçtik. Çalışmalarımızı yüksek rakımlı yerlerde bitirmiş durumdayız. Biz bu hatta başlarken yalnızca boru hattı yapmakla kalmadık. Köylere servis yolları, bozduğumuz yolları, bütün su kanallarını da birlikte yaptık. Bu hattın en zor şartlarından birisi ulaşım zorluluğuydu. Hakkari dağları bildiğiniz gibi Türkiye’nin en yüksek dağları. Ulaşım kısmında çok büyük zorluklar yaşadık. Ağır kış koşullarına karşın biz bütün zorlukların üzerinden gelerek hattı yaklaşık 1 sene içinde teslim ettik" dedi.

"KARLI DAĞLAR AŞILDI"

BOTAŞ Hakkari Doğalgaz Projesi Kontrol Amiri Fatih Gökhan da geçilmez denen dağları aştıklarını ifade etti. Gökhan, "Karlı dağlar geçildi. Zorlu arazi yapısına karşın çalışmalarımızı bitirdik. Bu çalışmalarda emeği olan bütün arkadaşlara, bize destek olan köylülere ve güvenliğimizi sağlayan güvenlik ekiplerine teşekkür ediyoruz."dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal