Hafızayı güçlendirmek için ne tüketmeli? Hafızayı güçlendiren besinler neler?

Günümüzde pek çok kişi unutkanlık sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Unutkanlık sorunundan kurtulmak için hangi besinlerin tüketilmesi gerektiği merak edilmektedir. Uzman Diyetisyen Mazlum Tan, hafızayı güçlendiren besinler hakkında bilgiler verdi. İşte hafızanızı güçlendirecek besinler…

13.07.2022-14:23 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-14:23) Hafızayı güçlendirmek için ne tüketmeli? Hafızayı güçlendiren besinler neler?

Unutkanlık birçok farklı nedenden dolayı gerçekleşebilir. Unutkanlığın nedeninin tespit edilmesinden sonra kişiler için uygun tedavi yöntemleri belirlenir. Bununla birlikte unutkanlık sorununun ortadan kaldırılması için destek olarak alınabilecek besinlerde merak ediliyor. Beslenme düzeninize ilave edeceğiniz bazı besinler ile hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Konu hakkındaki detaylı Uzman Diyetisyen Mazlum Tan açıkladı.

Hafızayı güçlendiren besinler nelerdir?

Günümüzde unutkanlık sorunu artarken bunun çözümü için neler yapılabileceği de merak ediliyor. Hafızayı güçlendirmek için hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini Uzman Diyetisyen Mazlum Tan açıkladı. Hafızayı güçlendiren besinler şu şekildedir: 

Somon

Omega 3 (Balık): Beyin fonksiyonlarını çalıştıran en önemli besinlerden biri de Omega-3’tür. Beynimizin daha verimli çalışmasını sağlayan omega-3 en çok balık içerisinde bulunmaktadır. Omega-3 açısından en zengin balık ise somon balığıdır. Bununla birlikte uskumru, hamsi, sardalye , ringa balığı, ceviz, semizotu ve keten tohumu da Omega-3 açısından oldukça zengindir. 

Yaban Mersini

Yaban mersini: Beyindeki serbest radikallerin hasarından korunmak için yaban mersini de tüketilmelidir. Içerisinde yer alan antosiyanin maddesi ile güçlü bir antioksidan etki sağlamaktadır. Bu sayede de Alzheimer sorununun önüne geçilir.

Bitter Çikolata

Bitter çikolata: Beyin reseptörlerini çalıştıran ve endorfin salınımını artıran bitter çikolatada unutkanlık sorununu önüne geçmektedir. Yüksek kakao oranı bulunan bitter çikolatalar güçlü antioksidan içeriği ile doğal bir uyarıcı görevi görür. Bununla birlikte odaklanma ve konsantrasyonu da artırır. 

Yumurta

Yumurta: İçinde bulunan A, B, B12 ve D  vitaminleri ile oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu vitaminler sayesinde hafızanız güçlenir ve unutkanlığın önüne geçilir. 

Kuruyemiş

Kuruyemiş ve tohumlar: Kuruyemişler ruh halini düzeltmek için önemli bir  görev üstlenir. Kabak çekirdeği ve ay çekirdeği kognitif fonksiyonları arttırır ve uykusuzluk ve depresyon sorunlarının önüne geçer. 

Kırmızı Lahana

Kırmızı lahana: Beyindeki hücre hasarını azaltan ve uzun süreli hafızayı canlandıran en önemli besinlerden biri de kırmızı lahanadır. İçinde bulunan polifenoller sayesinde Alzheimer hastalığının önüne geçilir. Bununla birlikte kırmızı soğan da tüketilebilir. 

Ispanak

Ispanak: E vitamini açısından oldukça zengin olan ıspanak, B vitamini ve Folat açısından da çok zengindir. Bu içerikler ile hafızayı güçlendiren önemli bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal