Uzmandan kritik uyarı: hamileyken uçağa binilir mi? Hamileler uçağa binerken neye dikkat etmeli?

Hamile olan birçok kişinin aklına takılan sorulardan biri de gebelik sürecinde uçak yolculuğu yapılıp yapılmadığıdır. Hamilelik sürecinde gebe kişinin ne zaman uçağa binebileceği araştırılıyor. İşte hamile olan kişilerin uçağı bilmemesi gereken durumlar…

13.07.2022-13:58 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-17:39) Uzmandan kritik uyarı: hamileyken uçağa binilir mi? Hamileler uçağa binerken neye dikkat etmeli?

Uçak yolculuğunda hamile kişiler için farklı bir politika izlenmektedir. Hamile olan yolcular için uygulanan politikalar ise bazı kişilerin kafasını karıştırıyor. Hamileyken uçağa binilmeli mi yoksa binilmemeli mi sorusu akıllara takılan sorulardan biridir. Bizde yazımızda hangi durumlarda uçağa binilmesi gerektiğini sizlerle paylaştık. 

Hangi durumlarda hamileler uçağa binmemeli?

Uçak yolculuğu yapacak olan hamile bir kişinin düşük tehlikesi ya da erken doğum tehlikesi olması durumunda uçağa bilmemesi gerekir. Bunun yanında tansiyon ve şeker rahatsızlığı bulunan hamile kişiler de uçak yolculuğu yapmamalıdır. Uçak yolculuğu yapmanız gereken bir durumda ise öncelikle bu konuyu doktorunuzla görüşmeniz gerekir. 

Havayolları politikalarına göre 28. haftanın sonuna kadar hamile yolcular uçak yolculuğu yapabilmektedir. 28. hafta ve 35. hafta arasında ise hamile kişilerden gebelik sürecinin yolunda olduğuna dair bir doktor raporu alması gerekir. Aldığınız bu raporda ise hamilelik sürecinizin kaçıncı haftasında olduğunuz ve 72 saat içerisinde herhangi bir doğum gerçekleşmeyeceğini dair onay verilir. 

Hamileler Uçak Yolculuğu Yapabilir Mi

Hamileliğin 36. haftasında olan kişiler uçak yolculuğu için uygun değildir ve bu nedenle uçağa kabul edilmez. Bunun nedeni ise bu süreçler içerisinde kişilerin doğum yapma ihtimalinin yüksek olmasıdır. Havayolları şirketleri ise bu durumlarda sorumluluk almak istemektedir. 


Hamileler uçak yolculuğunda nelere dikkat etmeli?

Hamile olan ve uçak yolculuğu yapmak isteyen kişiler öncelikle seyahat edeceği havayolu şirketi için belirlenen politikaları öğrenmesi gerekir. 

Hamile olan kişiler için belirlenen belirle haftadan sonra yolculuk yapacak olan kişiler öncelikle doktor raporu alması gerekir. Doktor raporu genellikle 28. haftadan sonra istenmektedir. 

Bunun yanı sıra hamilelik sürecinde seyahat edeceğiniz yerdeki sağlık kuruluşlarını da araştırmanız gerekir. Olası bir doğum sırasında bu kurumlara başvuru yapmanız için sigortanızın da geçerli olup olmadığını kontrol ediniz. 

Hamile Kişiler Uçağa Binebilir Mi

Hamile olan kişiler rahat kıyafetler giymeli ve kan dolaşımını rahatlatmak için de varis çorabı giymeyi tercih etmelidir. 

Hamile kişiler yolculuk sırasında da su tüketimi yapmalıdır. 

Hamile yolcular koridor tarafında oturmayı tercih etmelidir.

Yolculuğunuz boyunca da ayağa kalkarak yürümeyi tercih etmelisiniz. 

Otururken de alt bacaktaki kas gruplarını çalıştıracak egzersizler, germe hareketleri yapın.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal