ABD'nin Sinsi Türkiye Planı!

ABD’nin Suriye sınırında sözde güvenli bölge önerisinin arkasında yatan kirli plan ortaya çıktı. Amaç PKK/PYD koridorunun korunmasını sağlamak.

26.01.2018-09:06 - (Son Güncelleme: 26.01.2018-09:38) ABD'nin Sinsi Türkiye Planı!

ABD’nin Suriye sınırında sözde güvenli bölge önerisinin arkasında yatan kirli plan ortaya çıktı. Amaç PKK/PYD koridorunun korunmasını sağlamak.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’nin güvenliğine ilişkin “Suriye sınırında 30 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturma” teklifinin arkasından da bu ülkenin Akdeniz’e giden PKK/PYD koridoru projesi ve ‘PKK/YPG sınır birliği için oyalama’ çıktı. Zeytin Dalı harekatının hedefindeki Münbiç’in tamamının ve Afrin’in büyük bir kısmının 30 km’lik hat dışında dolayısıyla kaldığına vurgu yapan diplomasi ve askeri strateji kaynakları, bu teklifin hayata geçmesi halinde ‘Türkiye güvenlik koridoruna hapsedilirken, ABD’nin Akdeniz’e giden PKK koridorunun ise önü açılacağına’ ve PKK ordusu için ABD’nin zaman kazanacağına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD’li mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmeler ve ardında kamuoyuna yansıyan açıklamaları analiz eden uzmanlar, yeni bir ‘Türkiye’yi oyalayıp zaman kazanma hamlesinin’ söz konusu olduğunu belirtti Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Afrin için 30 kilometrelik bir güvenli hat oluşturulmasını tavsiye ettiğini ve bunun teknik heyetler arasındaki görüşmeden sonra yeniden masaraya yatırılacağı cevabı verdiğini belirtti.

Öte yandan Pentagon yetkilisi Korgeneral Kenneth McKenzie, ABD’nin YPG’ye verilen silahları dikkatle izlediğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Korgeneral Kenneth McKenzie, “Onlara (YPG) temin ettiğimiz silahları dikkatle izliyoruz. Silahların yanlış ellere düşmemesini sağlıyoruz” dedi. General McKenzie açıklamasının devamında, "Bir güvenlik bölgesinin oluşturulması için Türklerle görüşme halindeyiz" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal