Yurt Dışında Yaşayan Türkler, Yurda Akın Etti

Yurt dışında yaşayan Türkler yıllık izinlerini kullanmak için Türkiye'ye akın ediyor. Gümrük kapılarında yoğunluk olurken bir günde yaklaşık 35 bin araç yurda giriş yaptı.

16.07.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-17:08) Yurt Dışında Yaşayan Türkler, Yurda Akın Etti

Senelik izinlerini Türkiye'de yapmak için yola düşen gurbetçiler, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uzun kuyruklar meydana getirdi. Sabah erken saatlerden itibaren gümrük kapısında biriken gurbetçiler, pasaport kontrollerinin gerçekleştirilmesi için beklemeye başladı. Gümrük kapısından bir günde 35 bin araç geçiş yaptı.

"TÜRKİYE SÜREKLİ GELİŞİYOR"

Fransa'dan gelen Kenan Özdeş, AA muhabirine verdiği demeçte, tatilini yapmak için ülkesine geldiğini ve sevdiklerine kavuşacağı için mutlu olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu, her geçen gün daha da iyi olduğunu söyleyen Özdeş, "Avrupa bizi çok geri zannediyor fakat vaziyet böyle değil, ülkemiz gelişiyor hep ileri gidiyor. 20 senedir Fransa'da ikamet ediyorum. Türkiye bu zamanda Fransa'ya 20 kez fark atmıştır." dedi.

Hollanda'dan Aksaray'a gelen Sercan Beyaz ise Türkiye'ye gelince büyük sevinç yaşadığını söyleyerek, "Allah kimseyi vatanından ve toprağından ayrı koymasın." dedi.

24 SAATTE 35 BİN ARAŞ GİRİŞ YAPTI

Bu sırada, son 24 saatte Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurda yaklaşık 35 binden çok kişinin giriş yaptığı bildirildi. Gümrük görevlileri, İçişleri Bakanlığı ile gümrüklerde kullanılan sistem entegrasyonu ve alt yapı geliştirmeleri neticesinde en yoğun sırada gümrüklerde bekleme sürelerinin 50 - 60 dakika arası olduğunu söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal