Yunanistan Haddi Aştı! Türkiye'ye Küstah Tehdit

Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi, Yunan tarafından uygulanan tacizlere rağmen Kıbrıs adası batısında Türk kıta sahanlığında bulunan bölgelerdeki araştırmalarını dün de sürdürdü.

20.10.2018-09:51 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-09:37) Yunanistan Haddi Aştı! Türkiye'ye Küstah Tehdit

Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi, Yunan tarafından uygulanan tacizlere rağmen Kıbrıs adası batısında Türk kıta sahanlığında bulunan bölgelerdeki araştırmalarını dün de sürdürdü. Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait HS Nikiforos Fokas fırkateyni dün bütün gün Barbaros’u taciz etti, faaliyetlerini kısıtlamaya çalıştı. Bu esnada Yunan basını da tahrik ve tehdit dolu yayınlarla gerginliği tırnamdırıyor. Militaire.gr adlı internet sitesinde 'Türkler 90’ların başında Ege’de, yanlışlıkla Amerikan füzesi ile vurulan Muavenet meselesini asla unutmasınlar!' ifadelerini kullanarak tehdit etti.

ELEKTRONİK HARP 

Yunan savaş gemisinden 'Yunan kıta sahanlığında faaliyet izni olmadığı ve bölgeyi terk etmesi' uyarısı alan Barbaros Gemisinden, 'Bölgeyi terk etmeyeceklerini, çünkü Türk kıta sahanlığı içerisinde olduğu' cevabını alan Yunan fırkateyni, elektronik harp uyguladı. Barbaros’un çok yakınından geçerek üzerindeki cihazların çalışmasını ve geminin manevra yapmasına engel olmaya çalıştı.

Üzerindeki cihazların hasara uğramaması için Türkiye tarafından yayınlanan Navtex uyarısı doğrultusunda Barbaros gemisinin 500 metre ilerisi ve 5 mil gerisinden geçmesi gereken Yunan gemileri, Barbaros’un üzerindeki milyonlarca dolarlık cihazlara hasar verecek şekilde bilinçli olarak yakından geçmek istedi. Yunan donanmasının 'ciddi düşmanlık, tahrik ve taciz girişimi' olarak değerlendirilen bu faaliyetleri Türk gemileri tarafından kayıt altına alındı. Bu kayıtlar, lazım olduğunda, Birleşmiş Milletler ve NATO’ya iletilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal