Yeni Bakanın İlk Gün Yaptığı Hareket Gönülleri Fethetti

Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görev alan Ziya Selçuk, bakan olduğu gün kanuni açıdan bir sıkıntı olmamasına karşın yöneticisi olduğu Maya Okulları'ndaki tüm hisselerini devretmiş.

25.07.2018-13:59 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-13:53) Yeni Bakanın İlk Gün Yaptığı Hareket Gönülleri Fethetti

Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Bakanlar Kurulu'nun ialn edildiği ve Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna geldiği 9 Temmuz 2018'de kurucusu olduğu Maya Okulları'nın Genel Kurulu'nu bir araya getirerek, tüm hisselerini devretmiş.

YASAL OLARAK ENGEL BULUNMUYORDU

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun aktardığına göre, Yeni hükümet sistemiyle beraber Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden iş dünyasından ve bürokrasiden kişiler yer aldı. Bunlardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığı vazifesine gelen Maya Okulları'nın kurucusu Ziya Selçuk oldu. Yeni kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Temmuz 2018'de ilan edildi. O gün, Maya Okulları'nı yöneten firmanın genel kurulu da bir araya geldi. Ziya Selçuk, kanuni olarak firma hissedarı olmasına bir engel olmamasına karşın, okulları idare eden firmalardaki tüm hisselerini devretti, okulların idaresindeki vazifelerinden de ayrıldı.

2.5 MİLYON TL'YE DEVRETTİ

Maya-Gen Yayıncılık Bilgisayar İnşaat Gıda Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin Genel Kurulu'nda alınan karar 13 Temmuz'da tescil edildi, 18 Temmuz'da da Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edildi. 2002 senesinde kurulan firmanın üç ortağı var. Bunlar, 10 bin hisse payı sahibi olan Ziya Selçuk, 5 bin pay sahibi kardeşi Oktay Selçuk ve gene 5 bin pay sahibi yeğeni Sefa Kayra Selçuk. Hisse paylarının beheri 250 TL. Ziya Selçuk, 2 milyon 500 bin TL sermaye payı karşılığı 10 bin hisseyi kardeşi Oktay Selçuk'a sattı. Firmanın müdürler kurulu başkanlığı vazifesi de Ziya Selçuk'tan Oktay Selçuk'a geçti. Bakan Ziya Selçuk, aldığı bu kararla Maya Okulları ile arasında olan resmi bağlantıyı da kesti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal