Yasa Dışı Olarak Dövüştürülen Horozlar Operasyonla Kurtarıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden paylaşılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü birimleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevlileri, vatandaşlardan gelen ihbar ardından horoz dövüşü yapılan yerlere operasyon yaptı ve horozlar kurtarıldı.

31.08.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-12:05) Yasa Dışı Olarak Dövüştürülen Horozlar Operasyonla Kurtarıldı

Kanun dışı bir biçimde dövüştürüldüğü belirlenen 29 horoza el koyan ekipler, kanatlı hayvanları bakımları yapılmak üzere Tarsus Hayvan Parkı'na götürdü.

İlk incelemelerde yetiştiricileri tarafından dövüş esnasında yakalanmalarını önlemek için tüylerinin yolunduğu, ibiklerinin kesildiği, dövüşe yönlendirmek için bazı yerlerinin de jilet ve bıçaklarla yaralandığı tespit edilen horozlar, tedavi edildi.

Veterinerler tarafından sağlığına kavuşturulan horozlar, Berdan Nehri kıyısına kurulan parkta doğal biçimde yaşamaya başladı.

Bakım ve tedavilerinin sonrasında sahiplendirilen horozların, besicileri ve kalacakları yer de ekipler tarafından inceleniyor.

Tarsus Hayvan Parkı Müdürü Mesut Özdemir, kanatlı hayvanların kendilerine geldiğinde ağır yaralarının olduğunu kaydederek, "Bu horozların birçoğu çok ağır biçimde yaralanmış durumda geliyorlar. Kurtulanlar ve uzun süre tedavisi süren horozlarımız burada bizim misafirimiz olarak kalıyorlar." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal