YARSAV Başkan Yardımcısı Murat Aydın, Görevi Bırakacağını Açıkladı!

YARSAV Başkan Yardımcısı Hakim Murat Aydın, Twitter'dan paylaştığı bir fotoğrafla beraber emeklilik dilekçesini verdiğini açıkladı. Dilekçe kabul edilirse Aydın 1 hafta içinde görevi bırakmış olacak.

08.11.2018-15:00 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-14:49) YARSAV Başkan Yardımcısı Murat Aydın, Görevi Bırakacağını Açıkladı!

YARSAV Başkan Yardımcısı, Trabzon Adliyesi'nde vazifeli Hakim Murat Aydın bir açıklama yayınlayarak emekliliğini talep ettiğini açıkladı. Hakim Aydın Twitter'dan son defa çektirdiği cübbeli fotoğrafını da yayınladı.

"DİLEKÇEMİ HSK'YE SUNDUM"

"26 senelik yolculuğumun sonuna geldim" diyen Murat Aydın, "1992 senesinin Kasım ayında, İzmir Adli Yargı Hakim Adayı olarak girdiğim, tutkuyla bağlı olduğum, onurla yerine getirdiğim hakimlik görevinden ayrılmanın, kürsüden inmenin vakti geldi. Emeklilik işlemlerimin başlatılması isteğimi içeren dilekçemi bugün HSK'ye verdim. Kabul edilirse, bir hafta içinde meslekten ayrılmış olacağım" sözlerini kullandı.

"YAPTIKLARIM NEDENİYLE..."

Yaptığı açıklamada Aydın, "Meslek yaşamım süresince; haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında olmaya çaba harcadım. Çocukların korunması, çocuk istismarının engellenmesi, kadın hakları, kadına karşı şiddetle mücadele, avukatlık mesleği ve savunma hakkı, ifade özgürlüğü, çevre problemleri hususunda açık biçimde tutum aldım, söz söyledim, yazılar, kitaplar kaleme aldım, konferanslar verdim, eğitim çalışmalarına dahil oldum. Yaptıklarım sebebiyle takdir de gördüm, tenkit de gördüm, yaptırımlara da maruz kaldım. Fakat hepsini öyle yapmam lazım olduğuna inandığım için, inançla yaptım" dedi.

"SÜRGÜNE DAYANDIM"

Aydın açıklamasının ilerleyen kısmında ise şu sözleri kullandı: "Mesleğimin onur bayrağını yüceltmek amaçlı elimden geleni yaptım. Her kararım, her tutumum doğru değildi belki fakat ben tümünü doğru olduğuna inanarak verdim. Sürekli doğru bulduğum yolda yürümeye çaba harcadım. Mesleğimi layıkıyla yerine getirebilmek, bu mesleği devam ettirebilmek için elimden geleni yaptım. Bütün baskılara, ötekileştirmelere, 'sakıncalı piyade' muamelesine, halime uygun olmayan görevlere getirilmeye, sürgüne dayandım. Çocuklarımdan ayrı kalmaya dahi katlandım."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal