Yakalanan HDP'li Kulp Belediye Başkanının Yerine Atama

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 kişinin HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın yerine Kaymakam Mustafa Gözlet atandı.

17.09.2019-09:29 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-09:53)

Valilikten gelen bildiriye göre, HDP'li Kulp Belediye Başkanı Taş'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma", suçları dahilinde süren 5 ayrı soruşturma ve 1 kovuşturma yer aldığı açıklanarak, 12 Eylül'de Ağaçkorur Mahallesi'nde 7 kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısı üzerine Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapma", "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlarını baz alınarak yaptığı soruşturmada Kulp Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla geçtiğimiz gün yakalandığı açıklandı.

Taş'ın, Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddelerine istinaden geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı mesleğinden alıkoyulduğu açıklanan konuşmada, Belediye Kanununun 45 ve 46. maddeleri çerçevesinde Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet'in Kulp Belediye Başkan vekili olarak Valilikçe atandığı açıklandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 10 kişinin yaralandığı terör saldırıyla ilgili tutuklanan, HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, HDP İlçe Başkanı Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, Mehmet Emin Ay ve Fatma Ay geçtiğimiz gün yakalanmıştı.

Belediye binasında arama yapılmıştı

Kulp Belediyesine bağlı bir aracın saldırının yapıldığı bölgede patlamanın biraz öncesinde olay yerinde bulunduğu iddiası ve tanık ifadelerinin sonucundaemniyet güçleri tarafından Kulp Belediyesi ile HDP Kulp İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, kamera kayıtlarıyla bazı belgeler ele geçirildi.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal