Van Valiliğinden Çaldıran'daki Donma ve Bahçesaray'daki Çığ Faciasına Yönelik Açıklama

Van Valiliği tarafından, Çaldıran ilçesinde "Düzensiz göçmenlerin donarak yaşamını yitirdiği" bilgisi ve çığın düştüğü bölgedeki arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

10.02.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-09:53) Van Valiliğinden Çaldıran'daki Donma ve Bahçesaray'daki Çığ Faciasına Yönelik Açıklama

Van Valiliği tarafından, Çaldıran ilçesinde "Düzensiz göçmenlerin donarak yaşamını yitirdiği" bilgisi ve çığın düştüğü bölgedeki arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Van Valiliğince yapılan açıklamada, Çaldıran'da 13 düzensiz göçmenin donarak yaşamını yitirdiği ihbarının geldiği bölgeye bugün saat 08.00 itibarıyla AFAD tarafından 2 ekip sevk edildiği bildirildi. Ekiplerin ilçe jandarma komutanlığından gelen durum bilgisinin ardından bölgede çalışma başlatacağı açıklandı.

BAHÇESARAY'DAKİ ÇIĞ DÜŞMESİ

Söz konusu açıklamada, Van-Bahçesaray kara yolundaki çığ bölgesine de teknik heyet ve kurtarma ekiplerinin gönderildiği belirtilerek, "Teknik heyet, Kayaboğazı Jandarma Karakolunda değerlendirme yaptıktan sonra yolun açık olma durumuna göre çığ bölgesine ulaşabilirse gerekli inceleme ve değerlendirme yapıldıktan sonra çalışmaya başlanıp başlanmayacağı konusunda karar verecek." ifadeleri kullanıldı.

Kapalı bulunan Van-Çatak kara yolunun Elmacı bölgesinde düşen çığın temizlenmesi için karayolları ekiplerinin de sabah saatlerinde çalışma başlattığı belirtilen açıklamada, şehirler arası kapalı yol olmadığı bildirildi.
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal